09:51, pet, 3. Maj

V Mariboru gostili predstavnike Turizma Ljubljana





V četrtek, 4. 2. 2016 so Maribor obiskali predstavniki javnega zavoda Turizem Ljubljana. Namen obiska je bila izmenjava mnenj in dobrih praks med direktorico Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Janjo Viher, in direktorico Turizma Ljubljana, Petro Stušek. Ob tej priložnosti so zaposlene v Turistično informacijskem centru Maribor predstavile ponudbo Maribora informatorjem Turistično informacijskega centra Ljubljana.

98640bdb-e185-4b06-ba5b-d2ede5d2d982

Direktorici obeh zavodov sta na sestanku potrdili, da se ponudba Maribora in Ljubljane precej razlikujeta, s čimer lahko turistom, ki obiščejo Slovenijo ponudimo zaokroženo celostno ponudbo. Na delovnem sestanku sta izmenjali izkušnje glede delovanja zavodov in okolja v katerem delujeta, predstavili sta si integralne turistične produkte, dotaknili pa sta se še organizacije študijskih tur za novinarje in blogerje, predstavitve na sejmih, pregledali sta ciljne trge, prav tako pa sta se dotaknili številnih izzivov s katerimi se vsakodnevno srečujeta.

Vzporedno z obiskom direktorice Turizma Ljubljana ter vodje razvoja in kakovosti turistične ponudbe, Petro Križan, so Maribor obiskali še informatorji TIC-a Ljubljana. Pet informatorjev si je v sklopu študijske ture ogledalo destinacijsko trgovino Art mi je Mar, Hišo Stare trte, Muzej narodne osvoboditve pod vodstvom gospe Scherbaum ter vinsko klet Vinag. S podrobnejšo predstavitvijo destinacije in ponudbe bodo informatorji tako lahko bolj prepričljivo napotili turiste v vzhodni del države.

Sicer pa je delovno srečanje prineslo tudi konkretne dogovore o izmenjavi ponudbe izletov obeh destinacij, ki se bodo ponujali v obeh Turistično informacijskih centrih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.