07:23, ned, 19. Maj

V Mariboru glede linije v Düsseldorf še niso vrgli puške v koruzo





Z mariborskega letališča bi moralo danes v nemški Düsseldorf poleteti prvo letalo družbe Express Airways, a se to ni zgodilo, saj še nimajo veljavnega spričevala. Direktor Aerodroma Maribor Ladimir Brolih kljub temu še ni vrgel puške v koruzo in od prevoznika pričakuje, da bo izpolnil svoje obveznosti.

letališče maribor (1)

Mediji so ta teden poročali, da je Express Airways odpovedal za danes predvideni let v Düsseldorf, za potnike pa naj bi našli nadomestno rešitev, in sicer nedeljski let prek Gradca.

Brolih je danes pojasnil, da pogodbe z Express Airways niso odpovedali in da vztrajajo pri njeni izpolnitvi. “Izpolnjevati morajo obveznosti do potnikov, ki so kupili karto, in na tem vztrajamo,” je dejal.

Prevoznik se po njegovih informacijah še vedno trudi dobiti veljavno spričevalo za boeing, ki so ga najeli. “To je njihova odgovornost. Mi ne moremo posegati v to, kdaj ga bodo dobili,” je pojasnil direktor.

Za linijo Maribor-Düsseldorf, na kateri bi morali leteti do konca sezone, so doslej prodali le okoli 20 kart, vendar Brolih ocenjuje, da bi se zanimanje dalo okrepiti. K majhni prodaji je po njegovem mnenju prispeval splet vseh okoliščin in zapletov.

“To je razumljivo. Mi še vedno ocenjujemo, da bi se ob normalnih razmerah karte dalo prodajati in približevati številki, ki smo jo napovedali na začetku, to je okoli 70-odstotna zasedenost, kar bi bilo optimalno, da se linija pokrije,” je povedal.

Razen omenjene redne linije druge z mariborskega letališča v tej sezoni niso predvidene, ampak zgolj čarterski leti. Vodstvo Aerodroma Maribor trenutno ni v pogovorih za kakšno drugo linijo, saj so pričakovali, da bodo s to zgodbo odprli še eno dodatno linijo, je pojasnil Brolih.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.