03:17, pet, 26. Apr

V Mariboru bombni preplah





Po poročanju nekaterih medijev so danes dopoldne stanovalce vrstnih hiš Schreinerjevega trga v Mariboru presenetili policijski trakovi z napisom “stop policija”, s katerimi so policisti zavarovali območje najdbe eksplozivnega telesa. Po neuradnih podatkih bi naj šlo za ročno granato, ki naj bi jo našli v vodovodnem jašku na dvorišču ene od stanovanjskih hiš.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Po poročanju medijev je policija območje ulice in večjega dela igrišča zavarovala. Na dvoršču hiše, kjer naj bi bilo eksplozivno telo, naj bi pripadala starejšemu, že nekaj mesecev pokojnemu gospodu Janku. Za hišo naj bi sedaj skrbel njegov brat, ki naj bi stanoval v bližini. Hiša pokojnega Janka naj bi bila prazna, prav tako pa naj bi bile v času najdbe (večinoma) prazne tudi druge vrstne hiše v ulici.

Prebivalci pravijo, da so sicer v preteklosti v soseski imeli več vlomov, danes pa so opazili trakove na tamkajšnjem igrišču. Za druge medije so prebivalci povedali, da sicer še točno ne vedo, vendar sumijo, da je lahko nastavljena tudi bomba. Ob tem so zaskrbljeni predvsem za to, ker so hiše povezane s plinsko napeljavo.

Na kraj najdbe je napotena posebna enota policije, strokovnjakov za neeksplodirana ubojna sredstva, a vse skupaj še lahko traja nekaj časa. Policisti so stanovalcem podali informacijo, da se v svoje domove ne bodo mogli vrniti dve do tri ure.

Dopolnjeno danes ob 15:50

Iz Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da so na kraj takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da predmet dejansko daje videz starejše neeksplodirane ročne bombe. “Nemudoma smo zavarovali okolico in zaradi varnosti evakuirali stanovalce štirih najbližjih stanovanjskih hiš. Kot v vseh podobnih primerih smo na kraj poklicali bombologe iz Specialne enote policije. Ti so predmet odstranili in ga, ker na kraju tudi oni niso mogli potrditi, da gre za eksplozivno telo, odpeljali v Ljubljano. Tam so odstranjeni predmet rentgensko pregledali in ugotovili, da ne gre za eksplozivno telo, ampak za aluminijasti odlitek oz. imitacijo ročne bombe, brez vsakršnega polnjenja. Predmet je bil ljudem ali premoženju nenevaren,” je zapisal predstavnik za odnose z javnostmi PU Maribor Miran Šadl.

Policisti bodo vseeno skušali ugotoviti kako je ta nenevaren predmet prišel na opisani vrt, najdbo predmeta pa bodo zaključili s poročilom pristojnemu tožilstvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.