03:27, sre, 15. Maj

V Mariboru bo zasvetila tudi Ana Plamenita Mariborska





V Mariboru bo danes ob prižigu praznične okrasitve zasvetila tudi Ana Plamenita Mariborska. Dogodek, ki ga prireja Društvo Hiša!, bo že četrto leto zapored svojevrsten uvod v praznično dogajanje v mestu. Tokrat so se osredotočili na Rakušev trg pri Dvorani Union, kjer bodo postavili ognjene lampijone in dva dni prirejali različna druženja.

praznični december2

Vsako leto z lampijoni okrasijo skrite kotičke mesta. Letos so si izbrali Rakušev trg, kjer se Mariborčani in Mariborčanke le redko zadržujejo. Z okrasitvijo, ki so jo izdelali dijaki aranžerji Srednje trgovske šole in belgijskega kolektiva Dwaallicht, želijo narediti prostor bolj prijeten za druženje na prostem ter tako spodbuditi meščane in meščanke, da se v prazničnem času več družijo med seboj.

Tako danes kot v soboto bodo tu tudi priredili različne dogodke, kot so nastopi, pripovedovanje zgodb, otroške delavnice. Med drugim bo nastopil Otroški zbor CS Junior, ki ima vadbene prostore v Dvorani Union. Prav tako bodo predstavili japonsko papirnato gledališče Kamišibaj, v soboto pa je na programu predstava z bruhalci ognja.

Ana Plamenita Mariborska predstavlja uvod v praznično dogajanje, ki ga v okviru programa Vilinsko mesto prireja Narodni dom Maribor. Osrednje prizorišče bodo pozneje prestavili v Vetrinjski dvor, kjer bodo do novega leta koncerti, predstave in delavnice.

Vzporedno bo v Mariboru tekel program Čarobni december, ki ga koordinira Zavod za turizem Maribor Pohorje in v okviru katerega bodo praznični dogodki tekli na Trgu Leona Štuklja, Grajskem trgu, Trgu svobode in Snežnem stadionu pod Pohorjem. Na programu so med drugim Miklavžev sejem, Božično-novoletni sejem ter koncerti na prostem, ki bodo vrhunec dosegli z velikim silvestrovanjem na Trgu Leona Štuklja.

Dedek Mraz se bo s Pohorja spustil v Maribor 10. decembra in nato do 29. decembra obiskoval mariborske šole in vrtce.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.