16:35, sob, 27. Apr

V manjših občinah skeptični do odpisovanja dolgov





Odpisovanju dolgov naj bi se pridružilo več kot 70 podpisnikov, od tega vsaj 38 občin. V nekoliko manjših, okoliških občinah pa o odpisovanju razmišljajo skeptično. Skrbijo jih namreč dolgoročne posledice.

Župan Občine Ruše Uroš Razpet je način odpisovanja dolgov, o katerem poročamo zadnje dni, opisal kot kompleksno formulo z X neznankami. “Meni se to zdi res popolni ludizem,” je dejal. Možnosti odpisa na Občini še preučujejo.

Krizisce_Ruse.large-800x600

V sosednji Občini Selnica ob Dravi so pred aktualnim sporazumom prejemali okoli 10 podobnih vlog letno, zato bodo skušali pomagati naprej, a jih prav tako skrbi, da bi kdo to razumel kot toleriranje neplačevanja obveznosti. “Sem prepričan, da bo pri tistih, ki so dolžni po nekaj deset evrov ali pa dvajset evrov, to enkratna zadeva, kaj bo pa za naprej, pa zopet ne vemo,” je dejal Jurij Lep, selniški župan.

Foto: BK TV
Foto: BK TV

Župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak je bil kritičen do odnosa države. Pravi, da so v petek popoldne dobili vabilo na podpis sporazuma, a skope informacije. “S strani ministrstva pošljejo povabilo za podpis sporazuma za odpis dolgov, za katere nismo vedeli niti kako, na kakšen načinm, česar se še danes ne ve”, je dejal. Idejo sicer v osnovi pozdravlja, a se bodo za odpis odločili, če bodo prepričani, da bo pravičen.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.