01:56, ned, 28. Apr

V lutkovnem gledališču O vili, ki vidi v temi





Ta četrtek v Lutkovnem gledališču Maribor (LGM) pripravljajo premiero predstave O vili, ki vidi v temi. Predstava je resnično plod “timskega dela“, smo slišali na današnji tiskovni konferenci.

lutke o vili (1)

Lutkovna različica predstave je nastala na osnovi istoimenske slikanice sodobnega madžarskega pisatelja Laszla Bagossyja. Za in v LGM jo je režirala (prav tako) Madžarka Rita Bartal Kiss, ki je ohranila rdečo nit združevanja motivov ljudskih pravljic in sodobnega časa. Bartal Kissova pri ustvarjanju poudarja vizualne učinke in daje prednost čustvom: “Pri izbiri predstave se mi zdita najbolj pomembni sporočilnost in vizualna podoba,” pravi.

lutke o vili (3)

Avtorico likovne podobe Sabino Šinko je navdušil kontrast med dobrim in zlim, med svetlobo in temo. Eleno Volpi, ki igra osrednji lik, pa dejstvo, “da se vsaj v gledališču in na odru dogajajo čudeži.“Vsaka deklica si po njenem želi (vsaj enkrat) biti vila in ker ima sama v tej predstavi to možnost, je vlogo ponotranjila: “ona (pri čemer je kazala na lutko) je mlajša različica mene.” Prav vsi člani igralske zasedbe pa so se strinjali, da so “samo senca lutk, ki oživijo” in da se “zadaj dogaja čarovnija, ki jo gledalci doživijo na trubinah.”
Predstave je primerna za obiskovalce starejše od treh let. Premiera je ta četrtek, 19.3. ob 18h, prva ponovitev pa to soboto, 21.3. ob 10h v veliki dvorani.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.