04:20, pon, 20. Maj

V Limbušu bodo proizvajali plastično embalažo





Drugo največje mednarodno podjetje na svetu na področju pihane plastične embalaže Serioplast Group iz Italije bo v proizvodni coni v Limbušu s koncem leta zagnal proizvodnjo. Podjetje bo omogočilo 45 delovnih mest, do konca leta 85.

Italijansko podjetje je pridobilo velik posel, sodelovanje s podjetjem Henkel. Zaradi želje po vstopu na avstrijski, hrvaški in madžarski trg in dobrega sodelovanja z Mestno občino Maribor pa so se odločili, da proizvodnjo podjetja postavijo v Mariboru. “Investitor se je obrnil na Invest Maribor in potem je stekla komunikacija,” so pojasnili na Mestni občini Maribor.

Višina investicije v mestu Maribor je ocenjena na 7,5 milijona evrov,” so zapisali na mariborski občini. Za mesto je to zelo pomembna investicija pravijo na mariborski občini, saj prinaša visoko kvalitetna delovna mesta. Podjetje Serioplast bo zagotovilo 45 delovnih mest, do zaključka pa 85, kar so zagotovo podatki, ki bodo pripomogli k zmanjšanju brezposelnosti na Štajerskem.

serioplast-tovarna
Serioplast Hungary; FOTO: www.strartgo.it

Investicija ima za mesto Maribor multiplikativne učinke. Z novimi delovnimi mesti se bo v Mariboru dvignila moralna klima, v mesto pa bo stekal prihodek iz dohodnine, zmanjšala se bo brezposelnost, v mestu pa bo več optimizma, ” so prepričani na mariborski občini.

Serioplast se sicer že nahaja v proizvodni coni Marles v Limbušu v hali Gorenja, vendar zaenkrat proizvodnjo še vzpostavljajo. Otvoritev naj bi bila predvidoma še konec letošnjega leta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.