00:16, ned, 19. Maj

V Europarku dan požarne varnosti





Mariborski Europark, ki je bil ves v znamenju gasilstva, je obiskal tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije, Franci Petek.

???????????????????????????????

Mariborski Europark je skupaj z Gasilsko zvezo Maribor ob tednu požarne varnosti organiziral Dan požarne varnosti, na katerem so se minulo soboto predstavili gasilci petih občinskih gasilskih poveljstev: mestne občine Maribor ter občin Duplek, Hoče-Slivnica, Miklavž in Rače – Fram. Skozi ves dan so obiskovalce seznanjali z osnovami požarne varnosti in praktično prikazovali uporabnost gasilnika, jih seznanjali z najbolj pogostimi nevarnostmi za nastanek požara in na ogled postavili velik del gasilske opreme.

???????????????????????????????

Najbolj atraktivni del pa se je odvijal popoldan, na območju stare mariborske kaznilnice, v neposredni bližini Europarka, kjer so mariborski gasilci izvedli veliko gasilsko vajo. Pri njeni izvedbi je z različnimi gasilskimi vozili sodelovalo več kot 100 gasilcev.

???????????????????????????????

Tovrstne preventivne aktivnosti so namenjene predvsem ozaveščanju občanov, saj lahko s pravilnim pristopom in učinkovitim gašenjem v začetni fazi preprečimo širjenje požara, s tem pa nastanek večje materialne škode, ali škodljivih posledic na zdravje ljudi.

S sobotnim dogajanjem so v Europarku ponovno dokazali, da so odprti za različne vsebine, še posebej za družbeno koristne in tiste, ki so v prid širše družbene skupnosti ali posameznika.

???????????????????????????????

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.