08:39, ned, 19. Maj

V Dobovcu grozijo z izstopom iz lige





Slovenski prvoligaš v dvoranskem nogometu Dobovec Pivovarna Kozel zaradi domnevnih spornih dogodkov na polfinalnih tekmah 1. slovenske futsal lige proti Proenu Mariboru, ta je v finale napredoval s 3:2 v zmagah, ne bo igral tekem za tretje mesto proti Oplastu iz Kobarida, grozi pa tudi z izstopom iz tekmovanja.

prikazna

“Dobovec ne bo odigral tekem za tretje mesto zaradi vseh neljubih dogodkov, ki so spremljali polfinalna srečanja z Mariborčani, še posebej zadnje. Vsi sporni trenutki polfinalnih srečanj bodo v naslednjih dneh pripravljeni za ogled na Youtubu! Drugi razlog so nepotrebni stroški, na dveh tekmah v višini približno 1300 evrov, tekmi pa ne prinašata ničesar. O neigranju se pisno strinjajo tudi v Oplastu,” so pri Dobovcu zapisali na družbenem omrežju Facebook, sporočilo pa poslali tudi na Nogometno zvezo Slovenije (NZS).

Upravni odbor kluba predlaga izstop ekip iz vseh tekmovanj NZS. “Kaj to pomeni? Najverjetnejši konec – vsaj začasni, futsala v Dobovcu, vsaj na državnem nivoju. Tako ugaša eden izmed najstarejših klubov v Sloveniji. Klub deluje 38 let in je stalni prvoligaš polnih 16 let! Člani so osvojili državni pokal, superpokal, štiri druga mesta v pokalu ter DESETO mesto v Evropi, mladinci pa osem državnih naslovov. Odločitev oziroma predlog UO je bil zelo težak in čustven, člani so ga sprejeli težkega srca, a vsi po vrsti zatrjujejo, da ne želijo več delati v slovenski futsalski kuhinji, dovolj jim je tudi ‘vzvišenega – arogantnega’ početja nekaterih funkcionarjev, ki vodijo slovenski futsal!” so še zapisali pri Dobovcu.

Dobovec bi moral ta teden igrati dve tekmi za končno tretje mesto v 1. SFL z Oplastom, v finalu pa se bosta merila Proen Maribor in Litija.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.