05:32, tor, 14. Maj

V boj proti nasilju nad ženskami





Ta petek, 25. novembra, obeležujemo mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. Slovenski policisti v sodelovanju s številnimi drugimi, vladnimi in nevladnimi organizacijami, izvajajo mnoge preventivne aktivnosti. Že jutri, na predvečer mednarodnega dne, bodo dežurali na SOS telefonu.

Vir: policija.si
Vir: policija.si

V četrtek, 24. novembra skupno preventivno akicjo pripravljata Policija in Društvo SOS telefon. Od 19ih do 22h bosta, poleg svetovalke, za pogovor na voljo tudi policistka in policist. Svetovalka na SOS telefonu za ženske in otroke žrtve nasilja bo po lastni strokovni presoji ocenila, ali lahko ponudi tudi pogovor z enim od njiju – v primeru, da bi bile potrebne informacije o delu in pristojnostih policije ali, da bi bila potrebna intervencija zaradi nasilja v družini.

Vir: drustvo-sos.si
Vir: drustvo-sos.si

Nasilje (naj ne) ostaja tabu
Vsako leto od 25. novembra do 10. decembra nevladne in vladne organizacije osveščajo širšo javnost o razsežnostih pojava nasilja nad ženskami, njegovi prikritosti in posledicah, ki jih žrtve pogosto čutijo vse življenje. Letošnje aktivnosti bodo potekale vse do 10. decembra. Že ta teden lahko po vsej Sloveniji opazite belo-modra policijska vozila, opremljena z nalepkami z napisom Prijavi nasilje nad ženskami. Osveščali bodo tudi tako, da se bo med 25. novembrom in 10. decembrom kratko preventivno sporočilo predvajalo na številnih multimedijskih displejih po vsej Sloveniji (zlasti v lekarnah, zdravstvenih domovih, nekaterih kulturnih institucijah, na mestnih avtobusih, potniških vlakih in železniških postajah ter na internetnim portalih).

Vir: policija.si
Vir: policija.si

Bela pentja
V času preventivne akcije bodo policisti in policistke delili posebne vizitke s preventinim sporočilom. Na uniforme si bodo pripeli bele pentlje, ki so simbol boja proti nasilju nad ženskami, prisotni pa bodo tudi na stojnicah v nakupovalnih središčih in večjih mestih. V Mariboru bodo takšno stojnico postavili na Trgu svobode, in sicer ta petek (25. novembra), v ponedeljek 27. ter v torek 28. novembra. Tam bodo mimoidoče osveščali tudi predstavniki Varnostnega sosveta Mestne občine Maribor, Materinskega doma ter Svetovalnice za žrtve nasilja in zlorab Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.