02:12, čet, 9. Maj

Učenci OŠ Kamnica imajo novo gibalnico





Ob vstopu v novo šolsko leto je dobrodelno združenje Koraki za korakce znova razveselilo, tokrat šolarje OŠ Kamnica. Danes so tudi uradno predali donacijo, z njo pa opremili še eno gibalnico, že 16. po vrsti.

Sredstva za opremljanje nove gibalnice so zbirali na lanskem dobrodelnem pohodu skozi mariborski Mestni park. Šolarji bodo izboljšali spretnostne veščine s pomočjo pripomočkov, kot so semafor glasnosti, igra balansiranja, ravnotežna plošča, z nekaterimi pa se bodo sproščali in razvijali ročne spretnosti. Pripomočki, ki jih je podarilo dobrodelno združenje Koraki za korakce, bodo nedvomno služili svojemu namenu. V novo opremljenem prostoru bodo učenci pridobivali nove izkušnje, znanja in spretnosti ter aktivno in ustvarjalno preživljali čas v šoli.

Šolarji OŠ Kamnica z novo gibalnico
Šolarji OŠ Kamnica z novo gibalnico


Andreja Kračun, predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce, je izrazila veselje, saj so ponovno izpolnili svoj cilj, da pripomorejo k spodbudnemu šolskemu okolju. »Res je dober občutek, ko gledamo otroke, ki z nasmehom na obrazu in iskrico v očeh uživajo v igri, ki je vodena in pripomore k razvoju njihovih različnih sposobnosti. To nam vlije dodatno moč in energijo za nadaljnje delovanje.«

Člani združenja se pripravljajo na zaključek uspešnega leta, hkrati pa že načrtujejo kako bodo v 2017 obeležili jubilejni 10. dobrodelni pohod.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.