19:49, sre, 8. Maj

Učenci KUD Coda s prvo avtorsko pesmijo





Včeraj so v mariborskem Mestnem parku zasijale barve. Ekipa učencev alternativne glasbene šole KUD Coda je predstavila prvo avtorsko pesem šole z naslovom Lek za sanje, ki so jo ustvarili in posneli ob lanski 10. obletnici delovanja. Glasbo je dopolnila še slika, saj so za prvi single posneli tudi videospot.

Verjetno prva avtorska skladba katere izmed slovenskih glasbenih šol poudarja, da je glasba zdravilo, ki utiša hrup kaotičnega vsakdana. Pesem govori o iskanju glasbenega navdiha v svetu, ki je razglašen, a je inspiracijo moč najti v barvah. Skladba je nastajala na skrivaj, kot darilo in presenečenje za učence in mentorje KUD Coda ob 10. obletnici. Idejno osnovo je prispeval Andrej Knehtl, bivši mentor KUD Coda in kitarist skupine Leonart, učenci Blaž Lorenčič, Jan Veselič, Janja Košir in Tina Ritlop pa so ob pomoči vodje tega projekta, Jerneja Bobanca, ustvarili končni glasbeni izdelek.

Pevka Tina Ritlop; FOTO: Katja Sreš
Pevka Tina Ritlop; FOTO: Katja Sreš

 

Zaradi velikega navdušenja ob premierni izvedbi, so se v KUD Coda odločili, da pesem tudi posnamejo in dopolnijo z videospotom, ki so ga prav tako ustvarili učenci sami.

Videospot pesmi Lek za sanje; FOTO: Katja Sreš
Videospot pesmi Lek za sanje; FOTO: Katja Sreš

Alternativna glasbena šola KUD Coda že več kot 10 let skrbi za izobraževanje, rast in kreativno izražanje štajerske mladine. S svojim načinom dela so se v teh letih zasidrali na piedestal mariborske kulturne ponudbe. Poleg individualnega glasbenega izobraževanja, ki je prilagojeno modernemu času in željam učencev, velik poudarek namenjajo skupinski igri – skupnemu muziciranjem učencev na koncertih, ki jih združujejo v zanimive tematske projekte. Ravno skupinska igra pa je odlična osnova za razvoj idej in nastanek izdelkov, kot so ga prikazali mladi glasbeniki v Mestnem parku pred množico prijateljev in podpornikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.