02:39, pet, 26. Apr

Trojica vpletena v umor Davorina Horvata ponovno v pripor





Višje sodišče v Mariboru je pritrdilo zahtevi tožilstva, da se morajo trije vpleteni v umor Davorina Horvata iz Rošnje vrniti v pripor.

Višje sodišče je tako spremenilo odločitev prvostopenjskega sodišča, ki jih je do pravnomočnosti sodbe izpustilo na prostost, v današnji izdaji piše časnik Večer.

Sodni senat mariborskega okrožnega sodišča je 15. julija peterico, ki se je oktobra lani na grozovit način znesla nad 43-letnim Davorinom Horvatom in ga mrtvega pustila na Pohorju, obsodilo na zaporne kazni. Za kriva umora sta bila spoznana Denis Leskovar, ki je bil obsojen na 20 let zapora, in Primož Kosi, ki mu je sodišče naložilo 18 let zapora.

Zaradi povzročitve posebno hudih telesnih poškodb je sodišče Leskovarjevi partnerici Mateji Marin in Timoteju Sitarju prisodilo po pet let zapora. Obdolženec, ki je bil v času kaznivega dejanja mladoleten, pa bo za zapahi moral preživeti štiri leta.

Za Leskovarja in Kosija je sodišče zaradi ponovitvene nevarnosti odločilo, da ostaneta v priporu, preostala trojica pa je bila do pravnomočnosti spuščena na prostost. Državni tožilec Izidor Rojs se je zoper ta sklep pritožil in dosegel, da je sodišče trojico poklicalo nazaj v pripor. Po poročanju Večera so vsi trije ponovno v priporu.

slika sta

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.