11:47, pet, 17. Maj

Tri dni pred Zlato lisico: “Snežna podlaga vedno bolj trda”





Tri dni pred Zlato lisico organizatorje ne skrbi toplo vreme. “Progo smo dobro preparirali z vodo, zato se v soboto in nedeljo obeta tekmovanje za svetovni pokal na odličnih progah,” so povedali na današnji novinarski konferenci.

zlata lisica novinarska 18.2.2015 novinarska (3)

Dopolnjeno danes ob 14:56

Tri dni pred 51. Zlato lisico so organizatorji na novinarski konferenci podali zadnje informacije o pripravah na veliko tekmovanje pod Pohorjem. Kot so izpostavili bo snežna podloga kljub toplemu vremenu trda in primerna za tekmo. ”Preparacija z injekcijsko desko se je zelo posrečila, od takrat imamo kvalitetno, trdo snežno strukturo, tako da se debelina snega kljub toplemu vremenu ni prav nič zmanjšala. Pravzaprav snežna podlaga samo pridobiva v smeri prave tekmovalne, trde podlage, ki jo potrebujemo za kakovostno izvedbo obeh tekem. Namesto oblakov bi si sicer bolj želeli jasno nebo, ker potem bi se struktura snega še boljše odzivala, toda gostota snega je takšna, da ne vidimo razloga, da ne bi uspeli pripraviti kakovostne proge. Delamo pa že preizkuse, če bo potrebno, bomo progo na dan tekmovanja še dodatno utrdili s soljo, ki bo temperaturo snega znižala za okrog 4 stopinje. To pomeni, da na progi v teh treh dneh pravzaprav ne bomo več delali, postavljamo le zaščitne ograje in druge objekte v cilju in na startu. Direktor svetovnega pokala Atle Skaardal prihaja v Maribor šele v petek, tako da se tudi po tem vidi, da nam FIS popolnoma zaupa in da nimamo večjih težav s snegom,” je izpostavil Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja.

zlata lisica novinarska 18.2.2015 novinarska (1)

Generalni sekretar OO Zlate lisice Srečko Vilar je na novinarski konferenci dejal, da pričakujejo veliko odmevnost, saj se po letu dni ponovno vračajo v Maribor, hkrati pa imajo to čast, da takoj po svetovnem prvenstvu gostijo najboljšo smučarko na svetu – Tino Maze v njenem domačem okolju. “To pomeni, da bomo imeli veliko gledalcev in veliko medijsko odmevnost, zato si želimo vzdušje prenesti tudi v mesto” je dodal Vilar.

Za 51. Zlato lisico bodo izvedli bodo izvedli obe žrebanji startnih številk, na Trgu Leona Štuklja kjer bodo organizirali tudi koncerte. Na prizorišču imajo tudi večjo tribuno, za 1.100 gledalcev, kar bo zagotovilo boljšo pretočnost gledalcev. Kot pravijo so tokrat tudi bolje poskrbeli za sponzorje.

Kot so izpostavili danes, so letos tudi nekatere novosti za gledalce: “Pozivamo gledalce, da si vstopnice kupijo preko eventim.si že prej, ne šele na prizorišču, prav tako pa da posebej Mariborčani izkoristijo ugodnost brezplačnega avtobusnega prevoza na progi številka 6, osebna vozila pa da parkirajo v Vojašnici generala Maistra, od koder bodo vozili brezplačni avtobusi do prizorišča,” je dodal Vilar.

Hkrati pa je svoj odhod in svoje zadnje sodelovanje na Zlati lisici naznanil Gorazd Bedrač: “To je moja zadnja tekma, zadnjič sem v vlogi vodje tekmovanja za Zlato lisico.” K temu pa dodal, da ga bodo na dogodek pri katerem je sodeloval še tudi kot majhen otrok- vse od leta 1964 – vezali lepi spomini: “Vsi trenutki so bili lepi, razen tistih, ko smo morali tekmo odpovedati. Ampak smo vedno na nek način imeli pogum, da smo se borili do konca in poskušali tekmovanja speljat tudi, če je marsikdo mislil, da to več ne gre.”

proga zlata lisica, foto: aljaz sedovsek
Foto: Aljaž Sedovšek

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.