00:27, pon, 29. Apr

Trajković z zmago ugnal drugega s svetovne lestvice





V zagrebški Areni je ta konec tedna potekalo odprto prvenstvo Hrvaške. Na turnirju G1 so delili točke svetovne lestvice, med Slovenci pa ima največ razlogov za zadovoljstvo Ivan Trajković, ki je z zmago še enkrat dokazal, da je v vrhunski formi in da je v kategoriji do 87 kilogramov že na ravni najboljših na svetu.

Ivan Trajković foto: STA
Ivan Trajković
foto: STA

Mariborčan je v finalu z 9:8 premagal Tunizijca Yassina Trabelsija, ki je sicer imel letos uspešno sezono, saj je zmagal na afriških olimpijskih kvalifikacijah, postal afriški prvak ter dobil odprto prvenstvo Avstrije. Drugi s svetovne lestvice, Trajković je na njej trenutno na 40. mestu, se je moral zadovoljiti s srebrno medaljo.

Že pred tem je bil Trajković boljši tudi od Poljaka Rafala Szypulskija, Španca Daniela Ros Gomeza, v polfinalu pa še Azerbajdžanca iranskega porekla Payama Ghobadija Oughaza.

“Zelo, zelo sem zadovoljen z zmago. V prvi vrsti zato, ker sem premagal tri nasprotnike, ki so res v svetovnem vrhu. Obenem sem dokazal, da te tri medalje v drugem delu sezone niso bile naključje. V finalu je bilo še posebej napeto. Izgubljal sem že s 6:0 in kasneje z 8:3. Spet se je izkazalo, kako pomembna je psihična stabilnost. Nisem divjal, ampak sem petnajst sekund pred koncem zadel Tunizijca v glavo. Deset sekund kasneje sem na enak način dosegel še tri točke in se kljub opominu spretno izmikal zadnjih pet sekund in zmagal,” je dejal Trajković.

Z novimi desetimi točkami je dosegel maksimalno letno število točk za svetovno lestvico. Na začetku naslednjega leta, ko bodo objavili realne letne lestvice, bo zato bržkone zelo blizu vrha kategorije do 87 kilogramov.

V osmini finala se je na Hrvaškem po dveh zmagah poslovil Domen Pirc v kategoriji do 74 kilogramov, po eno zmago sta vknjižila Jure Pantar in Mark Stanič, medtem ko so se Matic Motaln, Anže Resnik in Lucijan Kobal poslovili po uvodnem dvoboju.

Tudi dekletom ni šlo najbolje, eno zmago je zabeležila Dunja Lemajić. Franka Anić je v dodatni rundi izgubila proti Španki Aidi Martinez Gonzalez, brez zmage pa je ostala tudi Ana Petrušić.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.