23:34, pet, 26. Apr

Tradicionalni rally Maribor prvič tudi v Rušah





Minulo soboto je gotovo zaznamoval 12. Porsche rally Maribor, ki smo ga lahko prvič spremljali tudi v Rušah. Celo dež in precej nizke temperature niso bile ovira, da se domačini ne bi zbrali na startu, cilju ter seveda ob progi. “Brum” je treba doživeti v živo, “to je res atrakcija” so se strinjali. Popoldne pa se je rally nadaljeval v Mariboru.

rally

Nekaj novega v Rušah, “zanimivo“, “prvič to doživiš“, “dobro vozijo“, “atrakcija so najprej stari, predelani yugeci, potem pa tisti taboljši, Impreza, Mitsubishi, MG pa taki“. To in še kaj so povedali obiskovalci, ki so se pod dežniki zbrali ob progi, na startu pri viaduktu (na Smolniku) ter na cilju na Areški ceti v Rušah.

rally 4

Vozniki, tudi zmagovalec 12. rallyja – Darko Peljhan – so rally ocenili kot zahteven, trase pa kot zelo dobro pripravljene. “Makedam je tako lep, da samo gledaš,” je dejal Peljhan.
Ker se je pred rallyjem pojavilo nekaj dvomov, pomislekov, tudi očitkov krajanov, da gre za preveliko nevarnost ali obremenjevanje okolja, smo za mnenje prosili tudi tiste, ki stanujejo precej blizu proge. Kaj so povedali, izveste nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.