10:34, ned, 19. Maj

Svet zavoda UKC Maribor za zaprtimi vrati o spornih hipotekah





V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor bo danes nova seja sveta zavoda, ki se je nazadnje razšel nejevoljen zaradi pritožbe vodstva bolnišnice na ministrstvo za zdravje zaradi dela nekaterih njegovih članov. Danes bo najverjetneje ponovno vroče, saj imajo na dnevnem redu sporne hipoteke na garažni hiši.

Na prejšnji seji sveta zavoda konec januarja je veliko razburjenja povzročilo pismo strokovnih služb UKC Maribor, v katerem so se te pritožile ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc zaradi po njihovih ocenah pretiranih zahtev sveta zavoda. Člani sveta zavoda so bili ogorčeni, ker jim predstavniki bolnišnice tega niso upali povedati v oči, in na koncu so vsi skupaj ugotavljali, da vedno daljše razprave na sejah sveta zavoda ne prinašajo nobenih sadov.

ukc maribor

Medtem ko člani sveta zavoda očitajo vodstvu UKC Maribor, da niso učinkoviti pri reševanju številnih težav kliničnega centra, to odgovarja, da imajo zavezane roke in da nalaganje pisanja vedno novih poročil za svet zavoda ne bo prineslo rešitev. Očitno nemočna, da bi pomirila razmere, je predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek ponudila svoj odstop. Ministrica pa razmišlja, da bi bila v dani situaciji najboljša rešitev, da bi zamenjali vse predstavnike ustanovitelja v svetu zavoda. Kdaj bodo imenovani novi člani, ni znano, zato svet zavoda za zdaj ostaja v dosedanji sestavi.

Danes se najverjetneje ponovno obeta dolga in pestra seja, še posebej ker je na dnevnem redu obravnava domnevne izpostavljenosti UKC Maribor večmilijonskim finančnim bremenom zaradi hipotek na zemljiščih garažne hiše in parkirišč. O tem so razpravljali že novembra in vodstvu UKC Maribor naložili, da pripravi “možne rešitve z ocenjenimi možnimi tveganji, na podlagi katerih bo svet zavoda odločal, kako naprej“. Tako kot takrat bo razprava o tem tudi danes zaprta za javnost.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.