07:06, pon, 6. Maj

Svečano odprli nove prostore Waldorfske šole Maribor





Na Waldorfski šoli v Mariboru so včeraj proslavili vselitev v nove prostore.

Svečano odprli nove prostore Waldorfske šole Maribor (3)

Potem ko se je pred letom dni, ko je bila soočena z nujnostjo izpraznitve prostorov na Cankarjevi ulici, govorilo celo o njeni ukinitvi, so uspeli najti in urediti novo lokacijo v nekdanjem tehniškem centru na Valvasorjevi ulici, na kar so čakali 11 let.

Svečano odprli nove prostore Waldorfske šole Maribor (1)

Tako so iz središča mesta na Valvasorjevo 75 na desni breg Drave preselili tehnične prostore, pisarne, knjižnico, in razrede. Na novi lokaciji so se predvsem veselili zelenih površin, ki jih na Cankarjevi niso imeli, medtem ko so učilnice večinoma enako velike kot prej. Prostore so morali temeljito obnoviti, saj so bili ti vrsto let prazni.

“Glede na prostorsko stisko, s katero smo se soočali 11 let in zaradi katere je bil nekaj časa pod vprašajem celo obstoj šole, mislim, da smo zdaj vsi zadovoljni,” je dejal ravnatelj Maksimiljan Rimele.

Rimele upa, da bodo na novi lokaciji lažje uresničili svoje dolgoletne načrte za vzpostavitev gimnazije, ki je v Mariboru še ni. Po njegovih ocenah bi bilo ta načrt mogoče uresničiti že v šolskem letu 2017/2018. “Na tej lokaciji je še dovolj praznih prostorov, ki bi jih lahko uporabili za to,” je dejal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.