02:01, sob, 27. Apr

Šolarji na smučeh – brezplačno in z veseljem





Danes je na Mariborskem Pohorju smučalo skoraj 200 šolarjev in šolark iz severovzhodnega dela Slovenije. Nekateri so smuči preizkusili prvič, drugi so pokazali, česa so se že naučili. Akcija “Šolar na smuči” letos teče drugič zapored, tokrat 4 dni na lokacijah 4 smučarskih centrov.
šolar na smuči 2

Ta teden so predstavniki Smučarske zveze Slovenije, Zavoda za šport Republike Slovenije Planica in Policije, skupaj s smučarskimi centri Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje in Vogel za otroke četrtih in petih razredov osnovnih šol organizirali brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo “Šolar na smuči”. Začeli so v torek, zaključili bodo jutri. Danes smo šolarje na smučeh obiskali na Mariborskem Pohorju. Povedali so, da je “zabavno”, da so se naučili “voziti, hoditi, ustavljati“, da je treba biti na snegu previden, da “koga ne poškoduješ”, pa tudi, da je za varnost treba poskrbeti s primerno opremo, “čelade imamo”. Več utrinkov dneva na snegu, si oglejte nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

šolar na smuči

Skupno se je smučanja (kljub nekoliko slabšemu vremenu, ki pa ni skalil nasmehov in odličnega vzdušja), udeležilo več kot 2.000 otrok iz 50 slovenskih osnovnih šol.. Večina otrok je na smučke stopila prvič in se tako srečalo z novo življenjsko izkušnjo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.