15:18, pet, 26. Apr

Soki obdaril dvajseto šolo





Marko Soršak – Soki in predsednik republike Borut Pahor sta danes obdarila dvajseto šolo, v okviru projekta »20 za 20 – za šole s posluhom«. Glasbila so tokrat šla v roke učencem OŠ Borcev za severno mejo v Mariboru, katero je pred več kot 20 leti obiskoval tedaj še mladi nadobudni bobnar.

soki 20 za 20 (5)

20 let kasneje Sokiju uspeva skoraj da nemogoče. Z donacijami za DVD “20 za 20”, katerega je posnel z 20 slovenskimi glasbenimi izvajalci, je zbral že toliko denarja, da na povsem novih bobnih, kitarah, cajonih, klaviaturah in številnih drugih glasbilih svoje talente razvija že na tisoče mladih v Sloveniji.

Tudi tokrat se je Sokijevemu projektu pridružil predsednik države Borut Pahor, ki je “20 za 20” aprila letos gostil v predsedniški palači, poskrbel za prvi rock koncert te eminentne lokacije in celo sedel za bobne z zasedbo Big Foot Mama. Predsednik, Soki in številni donatorji ter podporniki projekta so z obiskom OŠ Borcev za severno mejo tik pred božičem poskrbeli za še en korak k bolj gotovi prihodnosti slovenske glasbe, v skrbi za mlade talente in omogočanja možnosti ukvarjanja z glasbo idej polni mladi generaciji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.