17:59, pet, 26. Apr

Sojenje Kanglerju in Vindiš Furmanovi znova preloženo





Na mariborskem sodišču je vse kazalo na to, da se bo po nekaj mesecih le nadaljevalo sojenje nekdanjemu županu Francu Kanglerju in direktorici stanovanjskega sklada Tanji Vindiš Furman. Prišli so Kangler in vabljene priče, med njimi tudi njegova nekdanja podžupanja Astrid Bah, a je manjkala Vindiš Furmanova, zato je sodnica obravnavo preložila.

foto: STA
foto: STA

Kanglerja in Vindiš Furmanovo – aktualni mariborski mestni svet ji je prav prejšnji teden potrdil nov mandat na čelu stanovanjskega sklada – obtožnica bremeni zlorabe uradnega položaja pri zaposlitvi Bahove, ki je funkcijo podžupanje opravljala nepoklicno, na stanovanjskem skladu. Slednja še vedno tam dela kot vodja oddelka za javna naročila in čeprav je prišla na sodišče, njena direktorica tega ni storila, ker ni dvignila vabila na obravnavo

Kanglerju, ki krivdo zavrača, tožilstvo očita, da je med januarjem 2009 in novembrom 2010 kot župan zlorabil svoj položaj in posredoval pri Vindiš Furmanovi, da sklad zaposli njegovo nekdanjo podžupanjo in ji plača šolnino za študij.

Sojenje že nekaj časa stoji na mrtvi točki, saj je bila zadnja obravnava maja letos, še pred tem pa se je nekajkrat zaradi zasedenosti opravičila Bahova. Okrajno sodišče je sicer skušalo obravnave v tem in nekaterih sodnih postopkih zoper Kanglerja izpeljati celo v času poletnih sodnih počitnic, a si je nato po protestih obtoženih in njihovih odvetnikov premislilo. V zadnjem času je nekaj obravnav odpadlo tudi zaradi Kanglerjevih opravičil.

Sicer pa nekdanjega župana v naslednjih tednih čaka kar pestro dogajanje v sodnih dvoranah. Sodnica Alenka Golčer se je danes odločila obravnavo preložiti na 13. oktober, ob tem pa priče opozorila, da takrat morajo priti, sicer bo odredila prisilno privedbo. Že v ponedeljek bo Kangler s soobtoženimi na zatožno klop sedel zaradi zadeve v zvezi z mariborskimi radarji, v četrtek pa še zaradi ponovljenega sojenja v zadevi podelitve stanovanja vedeževalki Karin Ježovita, v kateri je enkrat že bil obsojen, a je bila sodba razveljavljena.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.