03:06, sob, 27. Apr

Smučarsko sezono zaključujejo “s plusom”





S koncem marca se uradno zaključi zimska sezona na mariborskem Pohorju. Predstavnika Marproma sta na današnji novinarski konferenci poudarila, da je bila uspešna. Kljub temu pa zaenkrat ostaja odprto vprašanje kdo bo zagotovil naslednjo.

Iskreno povedano bi si želel, da se morda kdo drug javi“, je dejal direktor Marproma Bernard Majhenič, ki je sicer danes z zadovoljstvom poudaril, da so zimsko sezono – ne glede na vse ovire, vzpone in padce – zaključili več kot uspešno. “Na Pohorju je smučalo približno 137.000 ljudi. Skupno smo zabeležili okoli dva milijona evrov prihodkov in milijon 900 tisoč evrov stroškov.” Sezono torej zaključujejo s plusom, a premajhnim, da bi lahko investirali v naslednjo. Temu bi bilo treba dodati še 900 tisoč evrov, kajti pred naslednjo bi bilo treba v vsa vzdrževalna dela (remonte itd.) najprej vložiti okoli milijon evrov. Teh stroškov niso pripravljeni sprejeti, razen, če dobijo koncesijo za upravljanje s smučišči (in napravami) za naslednjih 10 let. Pod takim pogojem pa bi se bili pripravljeni tudi zadolžiti oz. najeti kredit.

novinarska Marprom 2

Boštjan Zagorac (v Marpromu zadolžen za odnose z mediji) dodaja, da v okoliščinah, v katerih so sprejeli izvajanje te sezone, v bodoče več ne želijo delati: “marsikdo nam je napovedoval potop.” S prodajo sezonskih vstopnic so (lahko) začeli 11. novembra, kar je približno 3 mesece kasneje kot je bilo običajno v prejšnjih letih. Prodali so 2113 sezonskih vstopnic, 13. decembra so “odprli” sezono. Od 25-ih prog na Pohorju, jih je obratovalo 24, le Stolp ne. Marpromu in Marturi je pri “zimskih opravilih” pomagalo 50 ljudi, ki so bili v preteklih letih tako rekoč mehanizem Pohorja (pred stečajem Športnega centra Pohorje). Majhenič je poudaril, da jih bodo skušali obdržati, a odločitev o podaljšanju koncesije ni v njihovih rokah. O tem bodo odločali na Mestni občini Maribor.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator (jutri ob 18.30) na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.