19:58, pon, 6. Maj

Slovenski mediji pohvalili Maribor





Nogometaši Maribora so navdušili tudi v drugem krogu evropske lige prvakov; po neodločenem izidu na prvi domači tekmi proti portugalskemu Sportingu iz Lizbone se nepremagani vračajo tudi iz vročega Gelsenkirchna, kjer so se s Schalkejem razšli z 1:1. Slovenski mediji so pohvalili pogumno predstavo izbrancev Anteja Šimundže, Nemci pa so razočarani.

NK Maribor

“Maribor v ligi prvakov tudi po drugem krogu še nepremagan”, je zapisal mariborski časnik Večer in poudaril, da so Mariborčani na prvem gostovanju v letošnji ligi prvakov prikazali zrelo igro, predvsem pa veliko željo po uspehu. Niso se ustrašili ne Schalkeja, niti vzdušja. Postavili so se kompaktno, kot se spodobi za ekipo, ki želi mešati štrene favoritom v ligi prvakov.

“Maribor s podvigom v Gelsenkirchnu že izzval angleški Chelsea,” je zapisal časnik Delo in dodal, da so nogometaši Maribora prijetno presenetili tudi v 2. kolu nogometne lige prvakov, saj so v gosteh pri nemškemu Schalkeju dolgo celo vodili, na koncu pa osvojili točko. Novinar Dela Gorazd Nejedly je zapisal, da je bil Maribor v Porurju na pragu nove senzacije. V svoji drugi tekmi v skupini G je igral 1:1 s slovitim Schalkejem, potem ko je celo prvi zatresel mrežo, gol Damjana Boharja v 37. minuti pa je bil rezultat imenitne mariborske akcije. V drugem polčasu so gostitelji izenačili po hudi napaki podajalca za prvi gol Mitje Vilerja.

O sijajni predstavi Maribora je poročal tudi časnik Dnevnik, avtor Jože Okorn pa je zapisal, da je slovenski prvak navdušil s taktično zrelo igro, ko je žogo spustil na tla, ter bil z veliko teka enakovreden tekmec Schalkeju.

Slovenski športni časnik Ekipa poroča, da se je Maribor iz Gelsenkirchna vrnil z veliko točko ter da so v peklu Arene Auf Schalke po odlični predstavi iztržili veliki remi, avtor Robert Balantić pa je zapisal, da je bil trener Šimundža po obračunu v Areni Auf Schalke zelo resen in da je v tiskovno središče pred sedmo silo prišel z “ledenim” obrazom. Zadovoljstva ni bilo zaznati, zato pa sta iz njega izžarevala ponos in samozavest.

Na drugi strani so nemški časniki razočarani nad torkovo predstavo izbrancev Jensa Kellerja v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Senzacionalno obarvani Bild je zapisal, da je bil le glavni sodnik slabši od Schalkeja, Frankfurter Allgemeine Zeitung pa, da se je Schalke osramotil proti Mariboru in iztržil le točko.

Časnik Berliner Morgenpost poroča, da se je Schalkejev presing pretvoril v polom, Hamburger Morgenpost pa je poudaril, da so bili tokrat v Gelsenkirchnu igralci v rumenih dresih boljši od Schalkeja in primerjal nedavni veliki nogometni obračun v Porurju, ko je Schalke ugnal prav tako v rumene drese odete igralce Borussie iz Dortmunda z 2:1. Süddeutsche Zeitung poroča o “hudičevi verigi” zasedbe iz Gelsenkirchna in poudarja izjemno neprepričljive predstave tega moštva v začetku sezone 2014/15.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.