16:46, ned, 12. Maj

“Skromno in dostojanstveno”





Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec se je ob današnjem slovenskem Dnevu državnosti skladno s svojimi življenjskimi pogledi odločil, da današnji dan posveti dobrodelnosti in občanom, ki so iz osebnih razlogov, kakor tudi iz neprofesionalnih odnosov lastnikov podjetij ostali brez zaposlitve.

foto3

»Zavedam se, da se v vsakem mestu in v vsaki državi soočamo s problematiko družinskih izzivov in da ne obstaja družina brez skrbi. Nekateri se znajdejo iz različnih razlogov v hudih težavah. Včasih ti ljudje potrebujejo le lepo besedo. Zavedam se, da današnje kosilo tem ljudem ne more spremeniti življenja, vendarle pa si želim z današnjim dogodkom posredovati sporočilo, da današnji časi niso primerni za ulične vzpodbude, temveč da je čas za Maribor. Ne obstaja idealna oseba niti idealni tim. Če verjamete v dobroto in strpnost, razumete procese življenja in procese razvoja družbe,« je ob dogodku dejal župan Andrej Fišravec.

Dobrodelno kosilo župana in sodelavcev je bilo danes v četrtek, 25. junija, ob 11. uri na Dvorakovi ulici 24 v prostorih javne kuhinje, kjer so se pri razdeljevanju hrane županu pridružili tudi podžupan Mestne občine Maribor Zdravko Luketič, mestna svetnica Jelka Kolmanič in direktor Doma pod gorco Gregor Žigon.

Dobrodelni gesti župana Mestne občine Maribor Andreja Fištravca so se pridružili Javni zdravstveni zavod Mariborske lekarne Maribor, družba Farmadent in Dom pod gorco z donacijo peciva za obiskovalce javne kuhinje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.