14:34, pet, 26. Apr

Sedež Rika obiskali kriminalisti





Na sedežu podjetja Riko v Ljubljani je včeraj potekala kriminalistična preiskava. V podjetju so pojasnili le, da so kriminalisti potrebovali določene dokumente v okviru predkazenskega postopka. Kriminalisti so sicer v tem primeru danes zastavili štiri hišne preiskave, pod lupo pa naj bi bil projekt gradnje kanalizacijskega omrežja v porečju Drave.

hišne preiskave, foto: STA

Predstavnica podjetja Polona Lovšin je za STA pojasnila, da so kriminalisti na sedežu podjetja pregledovali dokumentacijo in da so potrebovali določene dokumente v okviru predkazenskega postopka. Zaradi interesov preiskave pa drugih izjav v podjetju ne morejo dajati.

Preiskavo sicer vodijo kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, hišne preiskave ter druge preiskovalne aktivnosti pa so zjutraj začeli na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana. Na območju Ljubljane so se poleg preiskave na sedežu Rika lotili še ene, na območju Policijske uprave Celje pa dveh. Kot so povedali na celjski policijski upravi, trenutno poteka vsaj še ena.

Kriminalisti so pod lupo vzeli sum storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete pri vodenju projekta javnega naročila za izgradnjo kanalizacijskega omrežja v porečju reke Drave.

Preiskava je v tej fazi usmerjena v zbiranje obvestil in pridobivanje dokumentacije o omenjenem projektu, odvzemom prostosti pa ni bilo.

Župan Občine Muta Mirko Vošner je za STA potrdil, da so kriminalisti zjutraj obiskali sedež Občine Muta. Seznanili so ga s preiskavo in z eno od uslužbenk opravili delovni sestanek. Po Vošnerjevih besedah je bila preiskava tudi v občinah Radlje ob Dravi in Vuzenica.

Da so ga obiskali kriminalisti, je STA potrdil tudi Darko Sahornik, ki je bil koordinator projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju reke Drave. Povedal je, da so kriminalisti želeli dokumentacijo v zvezi s tem projektom in da jim jo je tudi predal. Obisk pri njem so že zaključili, je še povedal Sahornik.

Dobrih 37 milijonov evrov vreden projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave – Zgornja Drava, v katerem je sodelovalo pet občin od Dravograda do Selnice ob Dravi, so v času gradnje komunalne infrastrukture in čistilnih naprav spremljali številni nesporazumi.

Med drugim so se dela v občinah Muta in Vuzenica zavlekla zaradi več zapletov. Najodmevnejši je bilo izkopavanje domnevno spornih jaškov konec poletja 2013, ki ga je izvajalcema del, družbama Riko in Pomgrad, naložila gradbena inšpektorica, a je bila kasneje njena odločba odpravljena in postopek ustavljen.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.