23:01, sob, 18. Maj

Sanacije zaenkrat ne povzročajo zastojev





Od včeraj na Mariboru in Ptuju zaradi obnovitvenih del na cestah velja nekoliko spremenjena prometna ureditev. Včeraj popoldne in danes zjutraj je ob obnovah starega ptujskega mostu in križišča Ceste proletarskih brigad s Tržaško in Ptujsko cesto prihajalo le do krajših zastojev, zaradi česar se je nekoliko podaljšal čas potovanja, dlje časa trajajočih prometnih zastojev pa policisti nismo zaznali.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kljub  temu  bodo  še naprej spremljali situacijo. Na Ptuju bodo v prvih 14 dneh  prisotni  v  neposredni bližini krožišč na Ormoški cesti pri trgovini Mercator  in  neposredno pred Puhovim mostom. Z medobčinsko redarsko službo je  dogovorjeno, da bodo urejali in nadzirali promet na desni strani Drave. Promet bodo nadzirali in urejali tudi v času prometnih konic v jutranjem in popoldanskem  času. Če je le mogoče, naj vsi tisti udeleženci, ki prihajajo z  desne  strani  reke  Drave,  vozila  pustijo  na  parkirnih  prostorih v neposredni  bližini  Term,  Zadružnega trga in Ulice ob Dravi, ter naj se v center  odpravijo  peš, oziroma naj se vozijo po prometno manj obremenjenih cestah.

Tudi v Mariboru bodo policisti spremljali prometno-varnostno problematiko na območju cestnih zapor ter temu prilagajali svoje aktivnosti, prvi teden obnove pa bo vključena dodatna policijska patrulja.

Vsem prometnim udeležencem svetujejo, da se pravočasno odpravijo na pot, oziroma izkoristijo druge alternativne prevoze. Pozivajo jih, da so ob preusmeritvah cest in zastojih strpni. Spoštujejo naj cestno-prometne predpise in naj bodo posebej pozorni na začasno prometno ureditev, prometno signalizacijo za označitev cestne zapore ter preusmeritve po obvoznih cestah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.