12:08, pet, 26. Apr

S Sezono lova začeli Lentanje





Sinoči se je začelo, a brez pompoznosti. Na odru Minoriti, ki letos “nadomešča” Glavni oder, si je le nekaj obiskovalcev ogledalo sicer vrhunsko predstavo Sezona lova. Tako so plesalci “sami” poskrbeli za uradno otvoritev Festivala, brez pozdravnega govora predstavnikov lokalne ali državne oblasti, brez protokolarnosti ali dvigovanja zastav.

Foto: BK TV
Foto: BK TV

24. Odprti plesni sceni, v program katere sodi Sezona lova, je tokrat pripadala otvoritev najbolj znanega mariborskega Festivala. Producentka Odprte plesne scene, Minka Veselič Kološa, nam je ob tem zaupala, da so veseli, ker lahko odpirajo Festival, kajti sicer je ta plesni del programa tako rekoč spregledan ali postavljen v ozadje.

Foto: S. Dobak
Foto: S. Dobak

Direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina si je predstavo gledal s tribune, med tem ko med obiskovalci ni bilo videti predstavnikov vodstva Mestne občine Maribor: ne župana, ne podžupana ali podžupanje. Zbranih na tribuni tako nihče ni uradno pozdravil, Festivala nihče uradno otvoril. Slišali smo vnaprej posnete jingle “Festival Lent…” in “večer so omogočili…“. Sezona lova se je tako začela v tišini. Župan Andrej Fištravec pa naj bi imel prvi festivalski govor v torek, na otvoritvi Folkarta.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.