20:53, sob, 4. Maj

Rušani dobivajo Dnevni center za starejše





Člani Društva Zavetje z roko v roki z Društvom upokojencev Ruše, v Rušah ustanavljajo Dnevni center za starejše. V Društvu zavetje so pripravili ideje in program za aktivno preživljanje starosti, DU Ruše pa jih podpira predvsem v organizacijskem in logističnem smislu.

PANO_20140408_103031
“Dnevni ceter za starejše v Rušah nastaja kot odziv na potrebe lokalnega prebivalstva”, je na predstavitvi aktivnosti v Domu kulture Ruše povedala zakonita zastopnica Društva Zavetje, Irena Kukovec Stajan. “Naša osnovna usmeritev je, da sledimo željam in potrebam starejših.” Gre za druženje, medsebojno pomoč, svetovanje, medgeneracijsko povezovanje, informiranje in nenazadnje prijateljstvo.

Da starejši v tem lokalnem okolju potrebujejo še več in predvsem različnih aktivnosti, pravi tudi podpredsednica DU Ruše Draga Fabjan. “Mi smo Društvu Zavetje prisluhnili, jim ponudili naše prostore. Imajo pester program oz. nabor aktivnosti, ki so namenjene vsem starejših oz. vsem upokojencem, ne glede na to ali so ali niso člani DU Ruše. Verjamem, da nam bo skupaj z združevanjem moči uspelo polepšati dni Rušanom in Rušankam.”

Med tem ko v Rušah dnevni center šele nastaja, v Lovrencu na Pohorju že deluje – od lanskega leta – zato so koordinatorico tamkajšnjih aktivnosti Sabino Šmon, kakor tudi uporabnike centra, povabili na predstavitev v ruški kulturni dom. Šmonova je pokazala nekaj fotografij iz delavnic, predavanj in ostalih oblik druženja… Povedala, da se imajo lepo in da je pri njih vedno veselo. Uporabniki lovrenškega doma pa so zaigrali na harmoniko, zapeli in zaplesali ob domačih melodijah ter morebitnim bodočih uporabnikom ruškega dnevnega centra pokazali kako bi se lahko zabavali in družili na podoben način.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.