22:12, sob, 18. Maj

Rektor Univerze v Mariboru imenoval glavnega tajnika univerze





Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar je po predhodnem mnenju Senata UM imenoval Mladena Kraljića za glavnega tajnika univerze. Mladen Kraljić, ki je bil imenovan za obdobje štirih let, je bil do sedaj pomočnik glavnega tajnika za mednarodno sodelovanje na Univerzi v Mariboru, zadnja dva meseca pa je opravljal naloge glavnega tajnika univerze po pooblastilu.

Na objavljen razpis za prosto delovno mesto glavnega tajnika UM je prispelo 16 vlog, od tega je 6 kandidatov izpolnjevalo vse formalne razpisne pogoje. Rektor je po pogovoru s kandidati, ki so izpolnjevali vse pogoje, svoj predlog predstavil Senatu Univerze v Mariboru, ki po Statutu UM daje predhodno mnenje k imenovanju.

Mladen Kraljić se je leta 2000 zaposlil na Univerzi v Mariboru kot vodja Službe za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje, leta 2003 je napredoval na delovno mesto pomočnika glavnega tajnika za to področje. Med leti 2006 in 2011 je bil imenovan za tajnika takrat nove Filozofske fakultete, nato pa se je vrnil na delovno mesto pomočnika glavnega tajnika za mednarodno sodelovanje. V svoji karieri je med drugim sodeloval pri pridobitvi, upravljanju in zaključevanju različnih projektov v programih Socrates Erasmus, Erasmus LLP in Erasmus+, TEMPUS, Okvirni program Evropske unije, Interreg, South East Europe in CEEPUS. Sodeloval je tudi pri vključevanju in aktivnem sodelovanju Univerze v Mariboru v združenjih univerz Podonavska rektorska konferenca, Rektorska konferenca Alpe-Jadran, UNIADRION, European University Association (prej CRE), Quadriga Europaea.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.