02:13, pet, 26. Apr

Rektor opravil razgovor z dekanom EPF Logožarjem





Rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar je včeraj opravil razgovor z dekanom ekonomsko-poslovne fakultete (EPF) Klavdijem Logožarjem, ki mu očitajo prodajo vsebine diplomskega dela študentke. Ali bo zdaj upošteval poziv akademskega zbora EPF k razrešitvi dekana, ni znano. Je pa medtem svoj položaj zapustil predsednik akademskega zbora Davorin Kračun.

igor ticar 12

Kot so sporočili z univerze, bo rektor na podlagi včerajšnjega razgovora z dekanom EPF sprejel ustrezno odločitev. “Vodstvo Univerze v Mariboru je tekom vseh postopkov zasledovalo cilj, da se situacija v zvezi z njegovim neakademskim ravnanjem čimprej zaključi,” so navedli.

Kdaj bo sprejel to odločitev, h kateri je rektorja pozval akademski zbor EPF že na začetku tega meseca, še vedno ni znano. “Na podlagi današnjega razgovora bom sprejel dokončno odločitev, ki bo najprej sporočena dekanu in organom EPF. Pred tem pa bom proučil tudi zelo obsežno dokumentacijo, ki jo je na razgovoru predložil Logožar. O nadaljnjih aktivnostih v zvezi s tem primerom bomo sproti obveščali tudi javnost,” je povedal Tičar, ki vztrajno ponavlja, da mora ravnati v skladu z zakonodajo in statutom univerze.

Zgodba z Logožarjem je očitno vplivala tudi na predsednika akademskega zbora EPF Davorina Kračuna, ki je v torek sporočil, da odstopa s tega položaja. Razloga za odstop ni navedel. Kot je povedal, tega za zdaj še ne želi pojasnjevati v javnosti.

Logožar, ki je postal dekan na začetku letošnjega leta, se je znašel pod plazom kritik, potem ko je časnik Dnevnik konec julija razkril, da je zdajšnji dekan EPF leta 2008 prodal vsebino diplomskega dela svoje študentke kot študijo Darsu za 24.000 evrov, in to brez vednosti študentke.

Logožar, ki zdaj ne komunicira več z mediji, je takrat za Dnevnik pojasnil, da je študentka diplomirala pod njegovim mentorstvom s temo, na katero jo je usmeril ravno zaradi študije, ki jo je opravil za Dars. Študentka je bila po njegovih besedah omenjena kot soavtorica študije, ni je pa posebej informiral o tem, da bo njeno diplomsko delo podlaga za študijo.

Univerza je sicer primer obravnavala že leta 2009 in Logožarju izrekla opomin pred izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Z zadevo so se ukvarjali tudi na policiji, kjer so konec lanskega leta prejeli prijavo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, a je kazenski pregon zastaral.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.