19:35, sob, 18. Maj

Rektor mariborske univerze razrešil dekana EPF Logožarja





Rektor Univerze (UM) v Mariboru Igor Tičar je danes Klavdiju Logožarju vročil odločbo o razrešitvi s funkcije dekana ekonomsko-poslovne fakultete (EPF). Za vršilca dolžnosti dekana je imenoval Davorina Kračuna, ki je pred dnevi odstopil z mesta predsednika akademskega zbora EPF.

Foto: STA
Foto: STA

“Z vročitvijo odločbe o razrešitvi smo, skladno z zakonodajo in statutarnimi določili UM, zaključili zelo neprijeten postopek, ki je pustil madež na ugledu Univerze v Mariboru in EPF,” je v današnjem sporočilu za javnost izpostavil rektor.

“Slepili bi se, če bi bili prepričani, da se je z zaključkom te nesrečne zgodbe popolnoma očistil slovenski visokošolski prostor. Je pa ta primer jasno pokazal, kako težko delo nas čaka pri nadaljevanju procesa očiščenja in refleksije slovenskega visokošolskega prostora. Z zaključkom tega primera se kaže pomen spremembe percepcije slovenskega visokošolskega prostora,” je dodal.

Logožar, ki je postal dekan na začetku letošnjega leta, se je znašel pod plazom kritik, potem ko je časnik Dnevnik konec julija razkril, da je dosedanji dekan EPF leta 2008 prodal vsebino diplomskega dela svoje študentke kot študijo Darsu za 24.000 evrov, in to brez vednosti študentke.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.