11:28, pet, 17. Maj

Rdeči karton(-i) Fištravcu





V lokalnem odboru Stranke Mira Cerarja so soglasno sprejeli sklep, da ne vstopijo v koalicijo z Listo župana Andreja Fištravca. Kot je v imenu odbora pojasnil Andrej Špenga, ocenjujejo, da je koalicijski sporazum – kljub popravkom – “nerealen”.

smc odbor 1

Kljub temu, da so v Listi župana Andreja Fištravca upoštevali precej predlogov mariborske SMC, Špenga pravi, da to ni dovolj. Kot nerealne je izpostavil tri projekte: črpalna hidroelektrarna Kozjak, logistični (letališki) center in t.i. data center, ki naj bi ga postavili na območju industrijske cone Tezno. Poudaril je, da so potencialni koalicijski partnerji (Lista župana AF) prisluhnili nekaterih njihovim predlogom: “konec koncev prvotni osnutek je zajemal 10 strani, zdaj jih je 19”, a so se v SMC kljub temu opredelili proti. “Projekt ČHE Kozjak sploh ni projekt Mestne občine Maribor”, je kot primer argumentacije nerealnosti navedel Špenga.

odbor smc

Ne glede na to, da bodo potemtakem sedaj v vlogi opozicije, pravi, da bodo podpirali vse projekte, ki jih bodo ocenili kot dobre. Na vprašanje ali “soglasni NE koaliciji” pomeni izkazano nezaupanje županu ali njegovi listi, pa Špenga odgovarja, da “morda pomeni dvom, kajti nekaterih dogovorov se niso držali.”

Podrobnosti v oddaji Občinski informator! Jutri ob 18.30 na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.