23:06, ned, 28. Apr

Razstave Društva za ohranitev kulturne dediščine in umetnosti





Društvo za ohranitev kulturne dediščine in umetnosti Št. Janž pri Radljah je letošnje leto pričelo z aktivnostmi tudi izven sedeža društva.Tako so v začetku leta organizirali veliko razstavo rokodelcev v Vuzenici in razstavo starih predmetov kulturne dediščine.

logo društva

V Radljah so pripravili delavnico in razstavo o izdelavi lesenih predmetov, ki se navezujejo na našo kulturno dediščino. Razstavo so pripravili na kmetiji Šrajner-Završnik, to pa so organizirali za Višjo strokovno šolo Maribor. Ob tem dogodku je Šolski center Višja šola Maribor podelila Mirkou Kogelniku za več letno partnersko sodelovanje pri usposabljanju študentov oblikovanja lesa priznanje.

3q

Na povabilo Foto kluba Koroške na njihovo tradicionalno prereditev v Slovenj Gradcu v prostorih hostla so pripravili veliko razstavo starinskih fotoaparatov in stare opreme in fotografij.

1q

Stato Velenje je povabilo društvo na njihove dogodke ob sobotah, na katerih organizirajo kulturni glasbeni program, rokodelci iz raznih koncev Slovenije pa predstavijo izdelavo svojih izdelkov. Bili so pozitivno presenečeni, saj je TIC, kot organizator vse udeležence društva obdaril z lepimi darili.

5q

Društvo je na povabilo šol pripravilo v aprilu še razstavi v šoli Vuzenica in v šoli Lehen na temo zgodovina svetil in prikazalo še druge za šolarje zelo zanimive eksponate, kot so šolska obuvala otrok nekoč, kot so kovani gojzarji, cokle itd.

4q

Konec meseca Maja pa bo predstavljen zgodovinski zbornik taborništva v Radljah in na Muti, ki so ga pripravili z sodelovanjem ustanoviteljem tabornikov Srebrna reka Radlje in nekdanjimi Taborniki Mute. Veliko pomoči in tudi originalno taborniško knjižico iz tistega obdobja pa so dobili od starejših tabornikov iz Ljubljane.

7q

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.