01:08, sob, 27. Apr

Razstava štirih umetnikov





V galeriji Kavarne hotela Betnava v Mariboru so na ogled likovna dela štirih umetnikov Rajka Ferka, Olge Zehaf, Branka Počkarja in Ane Jud. Vsak od umetnikov velja za ljubiteljskega slikarja in vsak od njih ima svojo zgodbo.

DSC_3518
Imena Ane Jud, novinarke in pisateljice, sicer rojene Prekmurke, a danes živeče v Ljubljani, se je v slovenskih medijih hitro prijel vzdevek »enfant terrible«. Sama vedno pravi, da je bila upornica brez razloga, potem pa je našla razlog … Že od otroštva dalje je želela slikati, šele sedaj pri 35 letih se je odločila, da bo v življenju počela samo še tiste reči, ki si jih resnično želi. Torej tudi slikala.

Likovna pot Olge Zehaf se je začela v prelomnici njenega življenja, ko je bila jezna, razočarana in žalostna… Da bi potolažila samo sebe, je prijela za čopič, bolje rečeno za gobico, s katero slika še danes. Po nagovoru prijateljice so organizirali razstavo slik v občinski stavbi občine Dornava. Nato so sledile še samostojne razstave od Qulandije in Q centra na Ptuju, do samostojnih razstav v Avstriji, kjer preživi polovico svojega časa.

Branko Počkar iz Selnice ob Dravi se je s slikanjem pričel ukvarjati relativno v poznih letih svojega življenja. Že od vsega začetka mu je bila nekako pri srcu in v duši motivika, kjer je prisotna voda. Danes ustvarja predvsem v olju. Imel je številne skupinske in samostojne razstava, deloval je tudi v društvih, celo v domačem kraju, kjer je aktivno deloval nekaj let.
DSC_3507

Na tokratni razstavi pa predstavlja dela, kjer se je poigral z različnimi stili slikanja.

Rajko Ferk, ki je sicer organizator in upravitelj galerije Betnava pa tokrat predstavlja svoja zadnja likovna dela, v katerih išče nove poti in tudi materiale za slikanje. Če je lansko leto bilo uspešno – s 36 razstavami in v njegovi organizaciji treh mednarodnih kolonij ter sodelovanja še na dveh – bi naj letošnje preseglo slovenske meje. Trenutno je Rajkov največji projekt njegova prva knjiga aforizmov in ostalih »modrikastih« misli, ki bi naj zagledala luč v aprilu 2014, ko bo imel še lastno retrospektivno razstavo ob 10 letnici svojih likovnih del tukaj v Galeriji Kavarne Betnava v Mariboru.

Razstava pod imenom »Love is all around«, ker so jo odprli na valentinovo in na kateri si tudi pripravili pokušino vin Vinogradniške kmetije Hlade iz Šobra izpod Urbana, bo na ogled do 13. Marca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.