04:20, pon, 20. Maj

Prostovoljce vabijo k čiščenju smučarskih prog na Pohorju





Delovno akcijo so organizatorji, ASK Branik, Marprom in Terme Maribor poimenovali “MAR mi je IN BORim se za Pohorje“. Vse Mariborčane in Mariborčanke so 1. oktobra povabili, da v delovni akciji pomagajo urediti smučarske proge.

Delovna akcija, za katero smo dali pobudo, je v prvi vrsti namenjena temu, da pokažemo, da znamo in zmoremo na Mariborskem Pohorju delovati teamsko in da si želimo čim boljše sezone. Verjamem, da lahko vsako stvar ocenjujemo skozi prizmo »polnega/praznega kozarca«, je pa dejstvo, da je naš namen izključno pozitiven,” je pojasnil predsednik ASK Branik, Boštjan Tancer.

Poudarek je tako na sodelovanju, pozitivizmu, ki ga v tem času, ko je Pohorje v Mariboru še posebej pereča tema, zagotovo ne sme zmanjkati, so prepričani organizatorji delovne akcije. “Vemo, da ena delovna akcija ne bo obrnila vsega na glavo, ampak verjamemo, da gre za en korak k pozitivnemu trendu, ki si ga vsi želimo v povezavi z dogajanjem na Pohorju,” pravi Dominik Dukarič iz podjetja Marprom.

pohorje

Tradicija čiščenja oziroma konkretno pobiranja kamenja ni nikoli zamrla, vsaj s strani smučarskega kluba oziroma organizacijskega in tehničnega odbora Zlate lisice. “Ker pa smo trenutno v situaciji, ko vsi želimo, da bodo v povezavi s Pohorjem tudi kakšne pozitivne informacije, smo se odločili, da skupaj damo pobudo za delovno akcijo,” pravi Tancer.

Na Marpromu pravijo, da želijo z delovno akcijo dokazati, da se da sodelovati tako s smučarji, gostinci, upravljavci, turističnimi delavci in seveda ostalimi ljudmi dobre volje, “da jih pritegnemo in naredimo skupaj en ta korak, to je bistvo naloge,” je prepričan Dukarič.

Čistilo se bo 1. oktobra

Delovna akcija bo potekala na Mariborskem Pohorju 1. oktobra, čisto konkretni načrt aktivnosti pa naj bi bil narejen v prihodnjih dneh, ko bo tudi znan odziv udeležencev. Akcija se bo pričela ob 10.oo, trajala pa bo do 13.00. “Po celotni trasi od Belvija do Trikotne jase in po Čopovi progi bomo pobirali večje kamenje in večje smeti, ki se naberejo, sploh čez poletje. Proge se pred pričetkom smučarske sezone morajo očistiti. Seveda ne pomeni, da bodo samo ročna dela, tudi strojna se bodo kasneje izvedla,” je pojasnil Dukarič.

Mariborsko Pohorje (1)

Ob tem je opozoril, da pri vsem skupaj ne gre pozabiti na dejstvo, da je akcija izključno prostovoljna, “pri čemer pa je jasno, da bomo veseli vsakega, ki se bo akcije udeležil,” pravi Tancer. Organizatorji poudarjajo, da ne gre za izkoriščanje prostovoljcev in da ne gre za pomanjkanje delavcev na Marpromu. “Želimo, da vsi stopimo skupaj, da pokažemo ljudem, ki imajo dobro voljo, da pridejo in pomagajo, da znamo sodelovati,” pravijo na Marpromu.

Prostovoljce čaka okrepčilo

Ob koncu delovne akcije, kar bo predvidoma ob 13.oo, bo za vse udeležence pripravljen brezplačni pohorski pisker in osvežilna pijača. “Dobili bodo tudi karto za brezplačen prevoz na vrh, ker se bo čistilo iz vrha navzdol,” pravijo na Marpromu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.