10:35, tor, 19. Mar

Propadajoči hotel Areh brez kupca





Stečajni upraviteljici Športnega centra Areh na četrtkovi dražbi, ki jo je izpeljala skupaj z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ni uspelo najti kupca za hotel Areh z zemljišči na Pohorju. Bolj uspešna pa je bila pri prodaji vrednostnih papirjev Rekreacijsko turističnega centra Žičnice Kranjska Gora.

Hotel Areh; FOTO: mapio.net
Hotel Areh; FOTO: mapio.net

Kot je povedala Tankova, dražiteljev za hotel ni bilo. Ob tem je napovedala, da bo skušala kar najhitreje podati nov predlog za prodajo po nekoliko nižji ceni, kakšna bo ta, pa je po njenih besedah odvisno od ločitvenih upnikov.

Tako stečajna upraviteljica kot DUTB pa sta potrdila, da je bila uspešna skupna dražba 6115 delnic stečajnega dolžnika in 6898 delnic RTC Kranjska Gora v lasti DUTB, ki jih je slednji prodajal zaradi izvensodne prodaje, pridobljene na podlagi izvršljivega notarskega sporazuma o zavarovanju denarne terjatve, ki jih je zastavil RTC Kranjska Gora.

Izklicna cena za skupaj 13.013 delnic je bila postavljena pri 234.365 evrih, za njih pa so iztržili tisoč evrov več. Za zdaj ne Tankova ne slaba banka nista razkrila, kdo je kupec, to bo po njunem jasno, ko bo pogodba dana v odobritev sodišču in bodo na Ajpesu objavljeni ostali podatki o ceni in kupcu delnic.

Večinski lastnik kranjskogorskih žičniških naprav je bil sicer Športni center Pohorje skupaj s svojimi hčerinskimi družbami Areh, GTC Kope in Rikom, večino delnic pa so stečajni upravitelji že prodali. Vse so šle v roke podjetja Skyways v lasti avstrijske družbe Bergbahnen Verditz Schwarzsee iz Beljaka ter treh italijanskih državljanov iz okolice smučišča Kronplatz. Ti so lani kupili tudi smučišča Pungart, Pahernik in Kaštivnik na Kopah.

Za hotel Areh skupaj s pripadajočimi zemljišči je bila izklicna cena postavljena pri 346.300 evrih. Hotel na višini 1250 metrov v neposredni bližini cerkve Sv. Areha ima 24 sob in restavracijo. Čez poletje je bil zaprt že kakšnih deset let, zadnji dve leti pa ostaja zaprt tudi pozimi, saj niso našli najemnika.

Športni center Areh je v stečaju od novembra lani, že takrat pa ni imel zaposlenih, saj ni več posloval in je nepremičnine le oddajal v najem. Z izjemo nekaj terjatev ob že omenjenih delnicah, hotelu in zemljiščih drugega premoženja podjetje ni imelo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.