18:45, pon, 13. Maj

Program Muršaka, Robarja in bratov Verlič za bodoče hokejiste





Hokejski center Maribor z novim šolskim letom nadaljuje tudi projekt za najmlajše. Da bodo lahko z osnovami drsanja in hokeja seznanili otroke iz vrtcev in prve triade osnovne šole, imajo zasluge štirje odlični slovenski hokejisti. Jan Muršak, Mitja Robar ter brata Miha in Jure Verlič. Hokejskemu centru Maribor so donirali sredstva, s katerimi bomo kupili hokejske komplete za začetnike. “Z donirano vsoto bomo lahko zagotovili približno 30 kompletov, s pomočjo katerih bomo v Hokejskem centru Maribor zagotovo našli tudi kakšno bodočo zvezdo slovenskega hokeja, ki bo šla po stopinjah Muršaka, Robarja in bratov Verlič,” so sporočili iz Hokejskega centra Maribor (HCM).

1. informativni vikend hcm  (7)

Vsi štirje donatorji so svojo uspešno hokejsko pot začeli v Mariboru. 27-letni napadalec Jan Muršak jo je nadaljeval v ZDA, kjer je igral tudi v najprestižnejši ligi NHL, zdaj pa uspešno zastopa barve moskovskega CSKA v ruski ligi KHL. Za slovensko člansko reprezentanco je prvič nastopil na Svetovnem prvenstvu 2010 v Ljubljani, sodeloval pri zgodovinskem uspehu reprezentance – 7. mestu na olimpijskih igrah v Sočiju 2014, letos pa je prvič branil barve reprezentance na prvenstvu elitne divizije in bil izbran med tri najboljše igralce slovenske ekipe.

32-letni branilec Mitja Robar je na svetovnih prvenstvih za slovensko reprezentanco igral že enajstkrat, tudi on pa je okusil slast nastopa na olimpijskem turnirju pred dobrim letom dni. Profesionalno kariero je začel leta 2000 v HDK Maribor, v Sloveniji je igral še za Slavijo, Olimpijo in Acroni Jesenice. Med sezonama 2011/12 in 2013/14 je branil barve Krefelda v prvi nemški ligi, pred zadnjo sezono pa je prestopil k Mladi Boleslav v češko prvo ligo.

23-letni napadalec Miha Verlič je iz HDK Maribor odšel na Češko, kjer je dve sezoni igral za Slezan Opava, nato pa je tri sezone prebil pri ljubljanski Olimpiji. Sezono 2014/15 je odigral za Graz 99ers v ligi EBEL, pred sezono 2015/16 pa prestopil v VSV EC. Za slovensko reprezentanco je igral na dveh članskih svetovnih prvenstvih ter na olimpijskem turnirju v Sočiju. Starejši izmed bratov Verlič, 28-letni vratar Jure, je osem sezon igral za HDK Maribor, dve leti je branil v mladinski češki ligi, od sezone 2012/13 pa je član kluba CO Courbevoie v francoski drugi ligi. Za slovensko mladinsko reprezentanco je branil na dveh Svetovnih mladinskih prvenstvih.

“V HCM Maribor smo veseli, da so se odlični slovenski hokejisti odločili za pomoč najmlajšim, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Verjamemo, da bomo z njihovo pomočjo med deklicami in dečki iz mariborskih vrtcev in osnovnih šol našli nove zvezde slovenskega hokeja,” so še dodali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.