13:42, pet, 26. Apr

Prihaja “Psiček iz megle”





V Lutkovnem gledališču Maribor za ta četrtek, 27. novembra ob 18h, napovedujejo novo premiero – predstavo Psiček iz megle, v veliki dvorani LGM. Kot so izpostavili na današnji novinarski konferenci, bodo s predstavo na podlagi nagrajenega teksta Boruta Gombača, jesensko vzdušje prenesli na oder.

Zgodba o psičku iz megle je nastala po resničnem izkustvu. Kot je povedal Gombač, avtor teksta, sta se s soprogo nekega dne sprehajala po Dolenjski in iz megle so pokukali trije psički. “Pa tudi meglo sem občutil. Tiste drobne kapljice… občutek sem dobil kot da bi me majhen psiček polizal po nosu.” Prvo, kar je sam videl skozi meglice, pa je bila rdeča luč na semaforju, tako je križišče tudi osrednje prizorišče zgodbe.

lgm

Besedilo za predstavo Psiček iz megle so leta 2013 izbrali za najboljšo na natečaju za izvirno lutkovno besedilo leta. Člani komisije so v utemeljitvi zapisali, da gre za “preprosto, skorajda glasbeno pravljico, miniaturo o nenavadnem pripetljaju v mestne vrvežu.” Režiser Ravil Sultanov in njegova pomočnica Nataša Sultanov pa sta se besedila lotila neklasično – s pristopom cirkuškega gledališča oz. klovnsko. Morda je tudi zato predstava primerna tako za najmlajše (od dopolnjenega tretjega leta starosti naprej), kakor tudi zabavna za odrasle.
Igrajo: Maksimiljan Dajčman – voznik tovornjaka, Aja Kobe – sivolasa starka, Tilen Kožamelj – lišpavi mladenič, Anže Zevnik – policist, Miha Bezeljak – glas semaforjev in pesmi o barvah.

lgm avto

Podrobnosti jutri (26. novembra) v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.