11:42, ned, 5. Maj

Preureditev in obnova Osnovne šole Toneta Čufarja Maribor





Osnovna šola Toneta Čufarja Maribor nudi osnovnošolsko izobraževanje otrokom v mestni četrti Pobrežje. Obnovitev pokritih prostorov bo omogočila nemoteno delovanje športne vzgoje, preureditev povezovalnega trakta med dvema zgradbama pa pridobitev večnamenskih prostorov.

oš tone čufar

Tretja faza, ki je še v izvajanju, zajema ureditev zunanjih površin šole, zaključek te faze in s tem celotne investicije pa je načrtovan v spomladanskem terminu prihodnjega leta.

Celotna investicija v prenovo zgradbe znaša 2.600.879 EUR in zajema tri faze pri čemer sta prvi dve fazi že izvedeni, tretja faza se izvaja in bo izvedena spomladi 2016 saj zajema preureditev zunanjih površin in je odvisna tudi od vremenskih razmer.
Investicijska dela v celoti financira Mestna občina Maribor, dela pa izvaja Gradbeništvo Milan Pintarič s.p.. Prva faza predstavlja preureditev veznega trakta šolske zgradbe in se je pričela izvajati septembra 2014, zaključena in dana v uporabo pa je bila 1. 9. 2015. Druga faza zajema obnovo pokritih prostorov za športno vzgojo, pričela se je izvajati avgusta 2015 in je bila zaključena ter dana v uporabo 5. 10. 2015.

oš tone čufar

Prvotni objekt, Ljudska šola Pobrežje, je bila zgrajena v letu 1899, zadnja dozidava, vendar ne v celoti, je bila izvedena leta 1977. Zato je ravnateljica OŠ Toneta Čufarja mag Špela Drstvenšek povedala: »Skoraj 40 let po zadnji dogradnji smo sedaj dočakali prenovo osnovne šole s čimer so nam omogočeni pogoji za odlično delo in življenje v šoli. Investicija sicer še ni v celoti zaključena, vendar smo se že sedaj želeli zahvaliti tistim, ki so nam jo omogočili. Učenci, starši in zaposleni se iskreno zahvaljujemo županu Maribora, da je prisluhnil naši stiski in s svojim podpisom omogočil to investicijo.«

Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec je poudaril pomen obnove osnovne šole: »V letošnjem letu smo v obnove osnovnih šol in vrtcev investirali okoli štiri milijone EUR. Šolska infrastruktura je v precej slabem stanju, v zadnjih treh letih smo investirali veliko več kot se je v preteklih letih. To delo bomo nadaljevali tudi v prihodnjih letih. Energetske sanacije objektov izboljšujejo objekte in zahvala gre tudi vsem kolegom na Uradih MO Maribor, načrtovalcem in izvajalcem ter seveda tistim, ki se potrpežljivo čakali na pomoč.«

oš tone čufar

Investicija zajema odstranitev starega veznega trakta s prostori za prehrano med obstoječima šolskima zgradbama v skupni površini 331,60 m2. Izgradnjo novega večnamenskega veznega trakta v skupni neto uporabni površini 1.065,30 m2, ki zajema centralno kuhinjo za lastno preskrbo s prehrano ter za prehrano sosednje OŠ Malečnik, jedilnico, večnamensko šolsko avlo, garderobe, shrambo za rekvizite, nov glavni vhod, povezovalne hodnike z obema obstoječima šolskima zgradbama in telovadnico v pritličju ter v nadstropju ureditev nove knjižnice, računalniške učilnice z medioteko, ženske in moške sanitarije ter povezovalni hodnik med obstoječima šolskima zgradbama; obnovo obstoječe telovadnice z njenimi spremljajočimi prostori v skupni neto uporabni površini 603,00 m2, ki vključuje slačilnice, umivalnice, sanitarije, prostore za učitelja športne vzgoje, prostore za telovadno orodje ter prizidek na severni strani telovadnice za shranjevanje telovadnega orodja in orodja za urejanje zunanjih površin. Zadnja faza investicije zajema ureditev vseh zunanjih površin šole.

oš tone čufar

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.