05:50, tor, 19. Mar

Prepričjiva zmaga Rugby kluba Maribor





Članska zasedba Rugby kluba Maribor je dočakala začetek spomladanskega dela mednarodnega tekmovanju ARC Championship s prepričljivo zmago. Gostovali so pri starih znancih iz Koroške prestolnice – Klagenfurt Tigers in dosegli rezultat 7:91.

Vir: FB Rugby klub Maribor
Vir: FB Rugby klub Maribor

“Tigersi” so zavoljo obnove domačega igrišča tekmo bili primorani prestaviti v sosednji Villach, kar je mariborčanom še dodatno podaljšalo čas potovanja. Domačini so predstavljali kar veliko uganko, saj so med zimsko pavzo sklenili sodelovanje z italijansko ekipo Black Ducks, s katero si izmenjujejo igralce, zato so mariborčani šli v tekmo še odločneje, vendar po sili razmer z manj številčnim kadrom kot običajno.

Sledil je zmagoviti preobrat
Prvih 20 minut so domačini močno pritisnili in tako tudi povedli s 7:0. Nalet domačinov so igralci Maribora uspeli zaustaviti, še pred iztekom prvega polčasa so povedli s 7:22. V drugem polčasu so nizali zadetek za zadetkom. Veliko razliko je naredila dobra fizična pripravljenost mariborčanov, kar je rezultat uspešnih priprav med zimskim premorom. Po zadnjem sodnikovem pisku je na semaforju kazalo kar 7:91 za goste, kar je tretja največja zmaga v zgodovini kluba. Med igralci Rugby kluba Maribor gre tokrat izpostaviti Miloša Stevanovića, ki si je z natančno nogo in s tremi prenosi žoge čez nasprotnikovo črto prislužil naziv igralca tekme ter dva debitanta v vrstah Maribora Klemna Markota ter španca Josea Antonia Pradosa Jimeneza.

rugby

Visoka zmaga in zabavno gostovanje je vsekakor pripomoglo k motivaciji in dvigu morale, ki je še kako potrebna za obračune, ki klub čakajo v naslednjem mesecu.

Naslednja tekma je že to soboto, 21. aprila proti starim rivalom iz Linza.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.