22:31, sob, 18. Maj

Predprodaja smučarskih kart podaljšana do konca novembra





Priprave na novo smučarsko sezono na Mariborskem in Areškem Pohorju so v polnem teku. Remonti žičniških naprav, s katerimi po koncesiji upravlja Marprom, se v teh dneh selijo na Areški del Pohorja, dela pa potekajo v skladu z načrti. V Marpromu načrtujejo, da bo otvoritev letošnje smučarske sezone 17. decembra, seveda ob predpostavki ugodnih vremenskih razmer, v kolikor pa bo vreme naklonjeno zasneževanju pa seveda že prej.

slika je simbolična
slika je simbolična

Zaradi velikega povpraševanja po sezonskih smučarskih kartah in želji, da čim večjemu številu smučarjev omogočijo nakup kart po nižjih cenah, so se odločili, da predprodajo podaljšajo do konca novembra. Tako bodo sezonske smučarske karte po ceni 310 € na voljo še v mesecu novembru.
Od 28. avgusta do danes so prodali 2.350 sezonskih smučarskih kart, katerih cena v predprodaji se je spreminjala. Tako so bile v začetku predprodaje na voljo po 250 € na sezonsko karto, v septembru se je cena dvignila na 280 €, v oktobru in novembru pa jih bodo prodajali po enotni ceni 310 €.

Pomemben je tudi podatek, da bodo prebivalci občin Maribor in Ruše smučali s 30% popustom ob ponedeljkih, torkih in sredah. Vsi, ki so si bonitetno kartico uredili že lansko sezono, jim tega ni potrebno storiti letos, tisti, ki pa le te še nimajo, pa si jo bodo letos lahko zagotovili na blagajni pohorske vzpenjače ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista. Prav tako se dogovarjajo o sodelovanju in popustih za občane, še z nekaterimi okoliškimi občinami. Posebnih popustov bodo deležni tudi študentje in dijaki v okviru športne vzgoje in projekta Zdrave zabave. Načelne dogovore o sodelovanju so dosegli tudi z ostalimi akterji na Pohorju, kamor štejejo društvo Pohorskih gostincev, Zvezo malih hotelirjev in Terme Maribor.

Prihodek od prodaje se deli med partnerja izvedbe letošnje smučarske sezone – Marprom in Nivis – po ključu 63:37 v korist podjetja Nivis, saj je strošek priprave smučišč višji od tistega za obratovanje žičniških naprav. Podjetje Nivis, ki upravlja s smučišči, bo letos uredilo 43 kilometrov smučarskih prog na Mariborskem in Areškem Pohorju.

Sezonske smučarske karte je mogoče kupiti na blagajni pohorske vzpenjače, na Pohorski ulici 60.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.