09:28, ned, 28. Apr

Precej zanimanja za vstop v lastništvo Aerodroma Maribor





Za vstop v lastništvo Aerodroma Maribor se zanima veliko potencialnih investitorjev. Toda Delavska hranilnica po besedah njenega predsednika uprave Jožeta Stegneta ostaja večinski lastnik podjetja, ki upravlja z mariborskim letališčem, vsaj do pridobitve koncesije in naslednjih razvojnih korakov.

letališče maribor (1)

Predsednik uprave Delavske hranilnice Jože Stegne je danes zanikal, da bi njegova družba izvajala prodajni postopek za Aerodrom Maribor. Kot je povedal, se v tej zvezi ne dogaja nič konkretnega, zato vsaj do pridobitve koncesije in naslednjih razvojnih korakov ostajajo večinski lastnik.

“Nikakršen prodajni postopek se ni začel,” je zatrdil Stegne in pojasnil, da je Delavska hranilnica kot skrben gospodar pripravila ambiciozen razvojni načrt mariborskega letališča.

Po njegovih besedah je trenutno v teku veliko aktivnosti od pridobivanja dolgoročne koncesije do urejanja novih letalskih linij in oblikovanja razvojnega sklada. Ob tem Stegne priznava, da se veliko potencialnih investitorjev zanima za vstop tudi v lastništvo podjetja, o čemer je po njegovem za časnik Večer govoril predsednik nadzornega sveta banke Ivan Sotošek.

Večer je danes pisal, da naj bi bila družba Aerodrom Maribor pred prodajo, pri tem pa se je skliceval na besede prvega nadzornika Sotoška. Ta je za Večer med drugim dejal, da bi lahko Delavska hranilnica že zdavnaj prodala družbo, če bi želela, vendar morajo pri tem upoštevati tudi interese lokalne skupnosti in lokalnega turističnega gospodarstva.

Ob tem je Večeru razkril, da so v preteklosti že imeli ponudbe interesentov za ameriško helikoptersko bazo ter ponudbe iz Kitajske in Indije. Prednost mariborskega letališča je v tem, da je stacionirano v EU, slabost pa, ker je družba še vedno brez dolgoročne koncesije za upravljanje letališča.

Sotošek naj bi ob tem za časnik še dejal, da so kljub vsemu možnosti, da bo podjetje prodano še letos ali v začetku prihodnjega leta.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.