07:07, pon, 29. Apr

Pravljični dan Mariborske knjižnice





Mariborska knjižnica prireja v sredo, 16. novembra, že šestnajsti Pravljični dan. Letos ga povezujejo s simpozijem Prenos pravljic v raznotere pojavne oblike in umestitve in z dvema pravljičnima dogodkoma.

“Otrokom bomo v Pravljičnem jutru predstavili striparsko – pripovedovalsko animacijo po motivih rezijanskih ljudskih zgodb. Simpozij bo raziskoval pravljice, zgodbe in izročilo, ki z mnogim pristopi, oblikami in umestitvami kažejo, da živost pripovedovanja še zmeraj buri človeško domišljijo. V obravnavi tradicionalnih in sodobnih vsebin izvrstnih strokovnjakov in avtorjev bomo prisluhnili njihovim premislekom, izkušnjam in pogledom,” so sporočili iz Mariborske knjižnice.

Celodnevno dogajanje bodo zaobjeli s Pravljičnim večerom za odrasle ob pripovedovanju zgodb v raznoterih oblikah. “V Mariborski knjižnici umetnost pripovedovanja negujemo že od leta 1971 in jo nadgrajujemo s sistematičnim delom za različne ciljne skupine. Zanimanje za pravljične ure in pripovedovalske dogodke za otroke in odrasle narašča, velik interes pedagogov, knjižničarjev, igralcev in drugih posameznikov, ki se bodo udeležili letošnjega simpozija v okviru Pravljičnega dne pa dokazuje, da je le-ta eden izmed osrednjih projektov s področja raziskovanja pripovedovane besede v Sloveniji in dosega tudi mednarodne povezave. Dogodek je del projekta literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije,” so še dodali.

Podrobnosti simpozija in program najdete v elektronski knjižnici.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.