11:59, pet, 26. Apr

»Pozitivne misli vrtijo svet v pravo smer«





Bližajo se zimske olimpijske igre v Sočiju, na katerih se bo za kolajne borilo tudi 66 slovenskih olimpijcev. Na poti do zmag jih bo na najbolj pričakovanem športnem dogodku leta 2014 poleg navijačev bodrila tudi nova priredba skladbe skupine Dan D. Glasbeniki so jo ustvarili posebej za novo tržno-komunikacijsko kampanjo Telekoma Slovenije, ki slavi olimpijce in njihove navijače. Sporočilo skladbe je zelo močno in nagovarja poslušalce, da delijo pozitivne misli – tako v športnem navijanju za naše olimpijce kot nasploh v življenju.

V ta namen se je zasedba, ki nas je minuli dve leti navduševala s turnejo Tiho in številnimi drugimi koncerti, vrnila v novomeški studio in s producentom Žaretom Pakom posnela ‘Pozitivne misli’ – strasti polno studijsko pesem, prvo po letu 2009, ko je izdala album ‘Ure letenja za ekstravagantne ptice’. Pesem je navijaško pozitivno naravnana, vendar besedilo ne spodbuja le športnikov in navijačev, temveč vse, ki posegamo po takih in drugačnih zmagah, tudi tistih malih, življenjskih. Duh olimpizma, strnjen v Pierre de Coubertinovem načelu ‘važno je sodelovati, ne zmagati’, so Dan D lepo ujeli v samo pesem. »Pozitivne misli so tiste, ki vrtijo svet v pravo smer in odlikujejo tako zmagovalce kot poražence, vrhunske športnike in njihove navijače. Namesto da bi hrepeneli po ekstazah sreče, poiščimo raje v sebi tisto, kar nas dela tako različne, drugačne in se združimo v eno. Povabimo v svoje vrste poražence in zmagovalce – vsak šport jih ima, tako kot življenje,« je sporočilo pesmi razložil Tomislav Jovanovič – Tokac, pevec in kitarist skupine Dan D.
Člani skupine, ki bodo na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju strastno navijali za slovenske barve, so odločeni, da bodo v olimpijskem duhu ostali še celo leto: »Videlo in slišalo se nas bo lahko na vseh koncih in krajih, v električnih in akustičnih oblikah, v svežih ali prepotenih majčkah, včasih zlati, včasih srebrni, vedno pa pozitivnih misli.«
Kaj so člani skupine Dan D ustvarili skupaj s slovenskimi olimpijci – Petro Majdič, Primožem Kozmusom in Vasilijem Žbogarjem – in njihovimi navijači, pod okriljem Telekoma Slovenije, si lahko ogledate na povezavi.

noname

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.