10:37, pet, 26. Apr

Porodnišnica Maribor se predstavi





Univerzitetni klinični center Maribor, Klinika za ginekologijo in perinatologijo, Oddelek za perinatologijo organizira družabni dogodek ob 25-letnici izgradnje porodnišnice s samoprispevkom občanov mesta Maribor, Ruše in Pesnica. Dogodek bo potekal to soboto, 24. septembra med 10.00 in 13.00 uro na nogometnem igrišču Tabor in v večnamenski športni dvorani ŽŠD.

Dogodek je namenjen je nosečnicam, bodočim očetom, družinam z otroci, mladostnikom, sorodnikom in prijateljem. Poskrbeli bodo tudi za animacijo otrok.

Na samem dogodku bodo nosečnice imele možnost meritve arterijskega tlaka (RR), sladkorja in hemoglobina v krvi, seznanitve s preiskavami v nosečnosti, pogovora z babicami in zdravniki, 3D UZ pregled ploda, pogovor s fizioterapevtko o vadbi v nosečnosti in zgodnjem poporodnem obdobju. Samo vadbo v nosečnosti bodo demonstrirale izkušene fizioterapevtke in licencirane babice, potekal pa bo tudi kratek tečaj nege modela novorojenčka. Partnerji bodo imeli možnost izkusiti porodne občutke preko simulatorja porodnih popadkov.

nosečnost, foto STA
Fotografija je simbolična

Ob tem bodo za pogovore na voljo zaposleni iz porodnišnice Maribor, ki bodo udeležencem skušali približati naslednje tematike: UZ preiskave in invazivna diagnostika v nosečnosti – možnost pregleda nosečnic, presejalni testi v nosečnosti, porod, sodelovanje spremljevalca pri porodu in nefarmakološko lajšanje porodne bolečine, simulacija porodnih popadkov z možnostjo preizkusa partnerjev, epiduralna porodna analgezija, zdrav način življenja, prehrana v nosečnosti in merjenje RR nosečnicam, porodna dokumentacija – seznanitev s postopki pri sprejemu, carski rez, sprožitev poroda, spolnost v nosečnosti, obravnava novorojenčka po rojstvu, nasveti glede dojenja, varna vadba v nosečnosti in drugo.

nosecka
Fotografija je simbolična

Dogodek bo potekal v vsakem vremenu in je brezplačen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.