13:00, pet, 3. Maj

“Porihtajmo Selnico!”





“Porihtajmo Selnico” so dejali člani in članice dijaške sekcije Kluba študentov Ruš, Selnice in Lovrenca. Danes ob 9ih zjutraj so zavihali rokave in pričeli s čiščenjem in barvanjem. Najprej so uredili klopi ob šolskem igrišču v Selnici ob Dravi.

Porihtajmo Selnico 2

“Porihtajmo Selnico” je tako še ena od samoiniciativnih akcij mladih, ki so si preprosto zaželeli lepšega okolja v domačem kraju. Tine Šteger, vodja dijaške sekcije KURSa je povedal: “Klopce so bile v slabem stanju, tudi koši za košarko, malo je rjavelo… pa smo se mladi sami odločili, da bomo stopili v akcijo, nekaj naredili in – za mlade – Selnico zrihtali.”

Porihtajmo Selnico

Najprej so zbrusili in počistili klopi, sledilo je barvanje, še naslednji korak pa bo namestitev lesenih oblog. Jeseni načrtujejo nadaljevanje akcije, ko naj bi ob klopeh zasadili še drevesa. Pri njihovi iniciativi pa so jim podporo izkazali tudi na Občini Selnica ob Dravi. Župan Jurij Lep jih je danes zjutraj obiskal na igrišču za OŠ v Selnici ob Dravi. Sicer ni barval klopi (čeprav mu to ni tuje, pravi), je pa poudaril, da je v takšnih akcijah prihodnost: “Vsekakor podpiramo vsako akcijo, ki pride samoiniciativno. Še posebej smo zadovoljni, da to pride od mladih. Za akcijo, ki teče, ni pomembno koliko stane, važen je namen in da se družijo in da iz tega nekaj nastane.”

Porihtajmo Selnico 3

Ne samo podporo predstavnikov Občine, prek Meridian International centra so dobili tudi 500 dolarjev finančne podpore ameriškega ministrstva za izobraževanje. S tem denarjem pa so nakupili barve in vso ostalo opremo.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator! Ta petek, 18.7. ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.