17:56, pon, 13. Maj

Ponekod težave zaradi močnega vetra





Ponekod na Koroškem in Štajerskem se danes srečujejo s težavami zaradi močnega vetra. Na območju občin Podvelka in Radlje ob Dravi so radeljski prostovoljni gasilci in delavci podjetja Voc Celje s cest že odstranjevali nekaj dreves, med drugim z glavne ceste Dravograd-Maribor pri hidroelektrarni Vuhred. V Selnici ob Dravi pa močan veter odkriva strehe.

12494666_459828200878271_1123339693928106438_n

Dopolnjeno danes ob 18:16
Kot še kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje, je na Koroškem, na cesti Podvelka-Lehen v občini Podvelka nagnjeno drevo ogrožalo telefonski vod in promet, zato so posredovali tamkajšnji gasilci in drevo odstranili.

Na območju Koroške gasilci in delavci cestnih in komunalnih služb že ves dan odstranjujejo na ceste podrta drevesa, vso popoldne pa je na več območjih predvsem vzhodne polovice države močan veter razkril tudi nekaj streh.

Več podrtih dreves je ogrožalo promet na glavni cesti Dravograd-Maribor in na cesti Vuzenica-Vuhred, pristojni pa so drevesa že odstranili. Kot še kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje, je na cesti Podvelka-Lehen v občini Podvelka nagnjeno drevo ogrožalo telefonski vod in promet, zato so posredovali gasilci in ga odstranili.

Močan veter je odkril kar nekaj streh stanovanjskih in gospodarskih poslopij po Sloveniji. Tako je odkril del strehe objekta v Črni na Koroškem ter strehi dveh stanovanjskih hiš na območju občine Lovrenc na Pohorju. Prav tako je odkril streho v Selnici ob Dravi, v Smolniku na območju ruške občine pa je podrl več dreves.

Gasilci so priskočili na pomoč tudi na Hočkem Pohorju, kjer je veter odkril streho stanovanjske hiše.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.