19:48, pon, 13. Maj

Ponekod po Sloveniji že nevihte, tudi s točo





Vremenska napoved, ki vsaj za nekaj časa prinaša konec vročinskega vala, a hkrati tudi popoldanske nevihte in možnost toče, se že uresničuje. Med prvimi so močnejše deževje okoli poldneva dočakali v Mariboru, o toči pa za zdaj poročajo z območja Bovca in Bleda. Fronta, ki nad Slovenijo prihaja iz severozahoda, že dosega tudi Koroško.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

V Mariboru so zaradi močnejšega naliva že morali nekajkrat posredovati gasilci. Tako je meteorna voda zalila kletne prostore objekta na Lavtarjevi ulici, v Kamnici je ogrožala stanovanje v kletnih prostorih, v Limbušu pa zalila prostore v obratu podjetja Marles.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so sicer napovedali, da lahko pod vplivom hladne fronte danes popoldne in zvečer nastanejo krajevna neurja predvsem z močnimi nalivi, sunki vetra in udari strel, lokalno pa ni izključen tudi pojav toče. Vremensko dogajanje se bo ponoči umirilo.

V sredo popoldan in zvečer lahko ob močnejših nalivih v večjih delih države hitro narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki, ob tem pa so možna tudi razlivanja ob strugah, so še dodali na Arsu.

Da bi se lastniki avtomobilov lažje izognili udarcem toče in nalivom, so se v nekaterih večjih trgovskih centrih odločili tudi čez noč pustiti odprta vrata svojih garažnih hiš. Tako bo mogoče vozila parkirati v mariborskem Europarku in celjskem Citycentru, pa tudi v Mercatorjevi centrih v Šiški in na Šmartinski v Ljubljani, v Kranju, Mariboru, Novem mestu, Celju in Velenju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.