04:09, ned, 19. Maj

POMAGAJMO: Slepa psička išče varen in topel dom





Pet let stara slepa psička po imenu Srček išče dom. Pomagajmo ji najti nove skrbnike. 

Srček je 5 in pol let stara psička pasme Cavalier King Charles Španjel, trenutno mamica štirim malim kepicam. Oddaja se zaradi spremenjenih življenjskih razmer.

Je izredno prijazna, nežna, umirjena in pridna psička, ki hrepeni po družbi in bližini. Kot pripoveduje Žana Klobučar iz Društva za zaščito živali Maribor (DZZŽ MB), se najraje stiska v naročju.

FOTO: DZZŽ MB
FOTO: DZZŽ MB

 

»Srček tehta dobrih 6 kilogramov, je pa zaradi nesreče pred letom popolnoma slepa na obe očesi,« pojasnjuje Klobučarjeva in dodaja, da je to je na srečo ne ovira kaj dosti, le nov dom bo zanjo najti nekoliko večji izziv.

Kot pravijo v DZZŽ MB je bila psička pretekli teden tudi na pregledu pri oftalmologu – pregled je pokazal, da je slepa na obe očesi, je pa nobeno od očes ne moti in ne boli, da bi ga bilo potrebno odstraniti. »Levo oko je v normalni velikosti in zasukano, desno pa malce premajhno. Videla ne bo več nikdar,« pove Klobučerjeva in dodaja, da pa se bodo o morebitnih nadaljnjih posegih odločali in dogovarjali skupaj z novimi skrbniki, tudi glede na opazovanje in stanje oči.

FOTO: DZZŽ MB
FOTO: DZZŽ MB

»Za posvojitev bo na voljo po 30. maju, do takrat mora namreč še vestno opravljati svoje materinske obveznosti,« še v smehu pove Klobučarjeva.

Pred odhodom v nov dom bo Srček še cepljena, čipirana, s potnim listom in sterilizirana, odpravljeni bodo vsi notranji in zunanji paraziti, ter odstranjen zobni kamen. Oddaja se izključno kot hišni ljubljenček in enakovredni družinski član – nekomu, ki mu njena slepota ne predstavlja ovire.

FOTO: DZZŽ MB
FOTO: DZZŽ MB

Srček se oddaja s posvojitveno pogodbo Društva za zaščito živali Maribor. Za več informacij jih lahko kontaktirate na 040 / 211 – 881 ali preko elektronskega naslova info@dzzz-mb.si.

Druge novice

Comment

  • Slavica

    26 maja, 2016

    Srčiko osebno poznan in lahko rečem o njej cse nabolje. Kljub skepoti se hitro zbajde v prostoru. Je cista, potrpežljiva, na sprehodu lepo vodljiva. Kot ptavi Žana, rada he v naročju,ali na stolu. Tistemu, ki ga njena slepota ne moti in bi imel čas zanjo, bo zagotovo polepšala dneve.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.