10:12, pet, 26. Apr

Policija svari pred tatvinami denarja iz bankomatov





Policija je v zadnjem času obravnavala več primerov, ko so nepridipravi zmanipulirali bankomat tako, da oseba, ki je opravila dvig, denarja ni dobila. Tatovi praviloma v bližini čakajo, da se lastnik kartice odmakne od bankomata, in takrat poberejo denar, ki ga je ta dvignil.

Prijavo tatvine iz bankomata v Kopru so nazadnje dobili v torek zvečer, so sporočili iz koprske policijske uprave, kjer svarijo, da so v zadnjem času v Sloveniji obravnavali več primerov, ko storilci zmanipulirajo bankomat tako, da oseba, ki je opravila dvig, denarja ne dobi.

Oškodovanec naj bo v takšnem primeru pozoren na okolico, saj so praviloma storilci še vedno v bližini in opazujejo ter čakajo, da se odmakne od bankomata. Takrat poberejo njegov dvignjeni denar, opozarjajo na policiji.

V primeru, da oškodovanci opazijo sumljivo osebo ali vozilo, naj nemudoma pokličejo na številko 113, bankomata pa naj nikar ne zapustijo. Če imajo možnost, lahko takoj preverijo stanje na računu. To lahko storijo na istem bankomatu ali tako, da pokličejo telefonsko številko, navedeno na zadnji strani bančne kartice, ter na ta način ugotovijo, če je bil dvig dejansko opravljen.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.